MotoGP

Puig nem hiszi, hogy negatív hatással lenne Marquezre az öccse

A Repsol Honda csapatmenedzsere szerint sokkal jobban aggódna a testvéréért a világbajnok, ha annak egy másik istálló színeiben kellene debütálnia a MotoGP-ben.
Marc Marquez új csapattársa saját öccse, Alex Marquez lesz az előttünk álló szezonban, miután Jorge Lorenzo visszavonulása után őt választotta a Repsol Honda az ötszörös vb-első helyére. A Moto3-ban 2014-ben, a Moto2-ben pedig tavaly csúcsra jutó spanyolnak nem lesz könnyű dolga, hiszen az RC213V nehezen vezethető gép hírében áll, de egyesek szerint, mint például Wayne Rainey, Alex szerződtetése Marcra is rossz hatással lehet, mivel elterelheti a figyelmét. Alberto Puig Repsol-csapatmenedzser szerint viszont szó sincs ilyesmiről:

„Marc sokkal jobban aggódna, ha a testvére egy másik csapatban debütálna. Nem tudom, hogyan befolyásolhatná negatívan Alex érkezése Marcot. Voltaképpen nagyon is boldog emiatt. Csak azzal fog foglalkozni, hogy a motor jól menjen. Csak ez az egy dolog befolyásolja, csak ez jár a fejében. Ő egy igazi bajnok, s ha egyszer össze kell csapnia a pályán az öccsével, akkor meg fogja tenni – ennyi az egész” – idézi Puig szavait a Motorsport.com szakoldal.

Ami az Alex Marquezre váró kihívást jelenti, azzal kapcsolatban így fogalmazott a címvédő alakulat vezetője: „Úgy vélem, ez egy nagy lehetőség számára. A kategória színvonalának megfelelően kell őt értékelni, és hogy meddig jut. Az eredmények és a tanulási íve határozza majd meg, hogy jól teljesítette-e vagy sem. Alexnek dolgoznia kell és áldozatokat hoznia. A tehetséget nem lehet befolyásolni, de a befektetett munkát igen.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások