MotoGP

Puig: „Marc erősebb, mint valaha”

A Repsol Honda menedzsere szerint benne vannak a versenyzésben az olyan hibák, mint amiket a címvédő Austinban elkövetett, de így is több mint biztató az utóbbi két hétben nyújtott produkciója.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!
Borzalmas eredménnyel zárta az Amerikai Nagydíj hétvégéjét a Repsol Honda, amely a 2010-es Laguna Seca-i viadal óta – akkor Jorge Lorenzo még Yamahával nyert – először nem tudott nyerni az Egyesült Államokban. Marc Marquez ugyan simán vezetett a pole-ból indulva, ám a Circuit of the Americas koronázott királya elesett, így nulla ponttal zárta a hétvégéjét, míg csapattársa műszaki hiba miatt ugyancsak kiállni kényszerült. Alberto Puig csapatmenedzser így is talált pozitívumot az austini hétvégében – minderről a Repsol oldalának adott interjújában beszélt:
 
„Marc két lépéssel előrébb járt mindenkinél, amíg a pályán volt, ez segít abban minket, hogy továbbra is maximális erőbedobással, motivációval és nagy reményekkel dolgozzunk tovább. Marc stratégiája az volt, hogy a rajt után ellógjon, pontosan ez is történt, de sajnos elvesztette a motor elejét. Ugyanaz volt a taktika, mint Argentínában, de ilyesmi előfordul, ilyen a versenyzés. Ami pozitív, hogy Marc nem sérült meg, és erősebb, mint valaha, ezt megmutatta, az előző két versenyen. A negatívum meg persze nyilván az, hogy nulla ponttal távoztunk Austinból.”
 
Ami Lorenzót illeti: Puig szerint továbbra sem tudni, mi okozta a vasárnapi meghibásodást (az biztos, hogy nem a lánc leugrásáról van szó, mint történt az a spanyollal a szombati időmérőn). „Pillanatnyilag még nem tudjuk, mi történt Lorenzo motorjával. Már vizsgáljuk, de időre van szükségünk, hogy megértsük, mi volt a probléma. Jorge célja az első tíz volt, de az első két körben nem volt épp túl gyors. Viszont amint sikerült stabilizálni a tempóját, elkezdett előrelépdelni a tabellán, de aztán fellépett a probléma, amelynek még nem értjük teljesen az okát.”
 
Fotó: Repsol Media


Hozzászólások