MotoGP

Puig: „Hiszünk Jorge képességeiben és az öt vb-címében”

A Repsol Honda csapatmenedzsere sem tagadja, hogy nem ilyen teljesítményt vártak az idei szezonra megszerzett spanyoltól, de továbbra is bízik benne, hogy rövidesen jönni fognak az eredmények.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Jorge Lorenzo kalandja a Repsol Hondánál egyelőre nem a várakozásoknak megfelelően alakult: az eddigi öt futam során egyszer sem sikerült beférnie a top 10-be, miközben csapattársa, Marc Marquez már három győzelmet is szerzett és vezeti a vb-összetettet. Alberto Puig csapatmenedzser sem tagadja, hogy ennél többre számítottak a spanyoltól, de azzal is tisztában van, hogy rengeteg tényező hátráltatta Lorenzót, és továbbra is bízik benne, hogy versenyzője ráérez az RC213V-re – ahogy tette azt a Ducatival is.
 
„Ha megnézzük az eredményeket, látható, hogy nem teljesít azon a szinten, mint azt vártuk, ez egyértelmű, de ezt tudja ő és mi is” – nyilatkozta Puig a MotoGP.com kameráinak. „Jorge elég peches volt az év elején, még a szezonkezdet előtt a baleseteivel, aztán Katarban újra többször bukott, így újra megsérült, vagyis nem volt épp a legegyszerűbb idényrajtja. Emellett próbálja kiismerni a motort: ez a gép eléggé eltér azoktól, amelyekkel eddig versenyzett.”
 
„De nyilvánvaló, hogy nem jönnek az eredmények, de ez nem jelenti azt, hogy nem is fognak. Azért döntöttünk Jorge megszerzése mellett, mert hiszünk a képességeiben, a hátterében, a történelmében és az öt világbajnoki címében. A HRC részéről minden támogatást megadunk neki, hogy a maximumot nyújthassa. Reméljük, benne is megvan a bátorság ahhoz, hogy harcoljon és az egyik topversenyző legyen, amiben hiszünk, hogy lehet.”

 
Fotó: Repsol Media

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások