MotoGP

Puig: „Alex jobban teljesített, mint amire számítottunk”

Elégedett az ifjabbik Marquez Sepangban mutatott produkciójával a Repsol Honda főnöke, ahogy maga a spanyol motoros is úgy érzi, napról napra egyre jobb és gyorsabb lesz.

Az idei MotoGP-szezon három újoncának egyike Alex Marquez, aki világbajnokként lép fel a Moto2-ből a királykategóriába, ahol testvére, Marc oldalán debütálhat a Repsol Honda színeiben. Az első 2020-as tesztet a 18. legjobb idővel zárta a spanyol, ezzel az újoncok közül a legjobb lett, viszont a többi hondással szemben még komolynak mondható a hátránya. Alberto Puig csapatvezető viszont így is elégedett az ifjabbik Marquez teljesítményével – minderről a Motorsport.com hasábjain beszélt:
 
„Szerintem elég jó tesztet teljesített, mert szombaton versenyszimulációt is futott. Hogy őszinte legyek, kicsit jobban szerepelt, mint amire számítottunk. Összetett ez a kategória, és a sepangi teszt mindig nehéz. De érezhető a srácon, hogy nagyon jól felépített módszerei vannak. Teljesen másképp áll a motorhoz, mint a testvére, viszont az nagyon hasonló, ahogy ennek a munkának az alapjait megérti. Nagyon hasonlóan beszélnek, elemeznek és készülnek fel a tesztre mentálisan. Persze nem lesz könnyű dolga, láthattuk az időkön, hogy mint mindig, most is elképesztően szoros lesz ez a kategória. De reményt és esélyt kell adnunk neki, és támogatni fogjuk őt.”
 
Maga Alex Marquez is elégedetten értékelt, de tudja, hogy még sokat kell tanulnia: „Minden nap valamelyest jobbnak és gyorsabbnak érzem magam. Minden nap fejlődök, pillanatnyilag ez a legfontosabb számomra. Tudjuk, hogy már csak három tesztnapunk van az előszezonban, hogy felkészüljünk a Katari Nagydíjra, de minden nap egyre közelebb kerülünk. Persze még tovább kell javulnunk, tanulnom kell még: főleg a használt gumikon kell még fejlődnöm, valamint az új abroncsokon futott gyorskörök tekintetében is. De minden egyes nap egyre többet megértek a motorból és jobban érzem magam rajta, ennek pedig örülök. Összességében nagyon-nagyon pozitívak a benyomások.”
 
Fotó: Repsol Media


Hozzászólások