MotoGP

Pol Espargaro: „Nem célom Marquezzel versenyezni 2014-ben”

A Monster Tech3 Yamaha újonc spanyolja, Pol Espargaro úgy véli, idén még nem sok esélye lesz az élmenőkkel, így például korábbi nagy riválisával, Marc Marquezzel csatázni a királykategóriában, ugyanakkor állítása szerint nem is ez a legfőbb célja, hanem az, hogy minél közelebb kerüljön a leggyorsabb yamaháshoz.
Pol Espargaro és Marc Marquez jól ismerik egymást a versenypályáról, hiszen 2012-ben előbbi volt az egyetlen, aki valamelyest tudta tartani a lépést honfitársával, aki abban az évben ülhetett fel a Moto2-es géposztály trónjára. Tavaly aztán már a repsolos a MotoGP-ben sem talált legyőzőre, miközben Espargaro a középső kategóriában happolta el az összetett trófeát Scott Redding elől. Idén pedig újfent azonos mezőnyben indul majd a két spanyol, hiszen immár Espargaro is a legnagyobbak között fog szerepelni, miután a Monster Tech3 Yamaha alakulata őt igazolta le a Ducatihoz távozó Cal Crutchlow helyére, így Bradley Smith oldalán, egy gyári támogatottságú Yamaha nyergében mutatkozhat be a királykategóriában, amely konstrukció azonban közel sem ugyanaz, mint amit a két gyári pilóta, Jorge Lorenzo és Valentino Rossi megkap.
Espargaro és Marquez látványos csatákat vívtak a Moto2-ben
 
Espargaro és Marquez tehát újra összefuthatnak a versenypályán, ám előbbi motoros állítása szerint erre nem sok esély van, ugyanakkor a fiatal motoros azonban nem is azt a célt tűzte ki magának újonc szezonjára, hogy Marquezzel harcoljon a mezőny élén: „A célom, hogy a lehető legközelebb legyek a legjobb Yamahához” – nyilatkozta a spanyol a MotorCycleNews-nak. „Először is, olyan gyorsnak kell lennem, mint Bradley, aztán utána meglátjuk, mi történik, de a realitás az, hogy a közelében leszek. Sokat csatáztam Marc-kal a múltban, de Jorge sokkal jobb nálam, s tavaly néhány futamon nem volt gyorsabb ő sem Marcnál. Nincs akkora tapasztalatom, mint Jorgének, s nem is ugyanolyan a motorom, s képtelenség lesz velük harcolni a bajnoki címért. Ha valami csoda folytán néhány versenyen velük leszek, megpróbálom majd a legjobbamat nyújtani, de nem ez a célom.”


Hozzászólások