MotoGP

Petrucci szerint a hosszabbítás csak a saját kezében van

A Ducati gyári alakulatának versenyzője beszélt a csapattal való hosszabbításról, valamint a koronavírus miatti változásokról. Az olasz versenyző örülne, ha a szezon elkezdődhetne a spanyol futammal, így azokkal a hétvégékkel kezdődne a bajnokság, ahol a tavalyi legjobb eredményeit érte el.
Danilo Petrucci számára egészen jól indult a tavalyi szezon a gyári Ducatival, hiszen az év első felében szerzett két harmadik helyet, és Mugello-ban megnyerte az Olasz Nagydíjat. A szezon második felében azonban jóval elmaradt csapattársától, Andrea Doviziosótól, aki a bajnokságot a második helyen zárta, Petrucci pedig végül a hatodik helyig csúszott vissza. Ennek következtében többen is pályáznak a helyére, így ő is tudja, hogy jól kell teljesítenie idén. Petrucci a Sky Italia-nak többek között erről is beszélt, szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Még nem kezdtük meg a szerződésről szóló tárgyalásokat a Ducatival, de már biztosan beszéltünk volna róla, ha a szezon megkezdődött volna” – kezdte Petrucci. „Mindent elhalasztanak júliusig és augusztusig, ami a bajnokság közepét jelentené, hogy jobban megismerjék a helyzetet. Nyilvánvaló, hogy a Ducatival szeretném folytatni, 2015 óta velük versenyzem, és mindig is abban a pozícióban akartam lenni, ahol most vagyok. Tudom, hogy nagyon sok erős versenyző szeretné a motorom, de a cél az, hogy sok évig itt maradjak. A hosszabbítás az én kezemben van, minden az eredményeimtől függ, de ha nem teljesítek elég jól, akkor körül kell néznem.”

Emellett beszélt még a lehetséges szezonkezdésről, de mint sokan mások, ő sem tudja, hogy hogyan alakul majd a 2020-as év: „Nem tudjuk, hogy Jerezben megkezdődik-e a bajnokság, talán zárt ajtók mögött, ahogy egyesek mondják. De vannak, akik azt állítják, hogy a szezon Mugello-ban kezdődik júniusban, mert a Formula 1 is júniusban indul.

Az év vége pedig sűrű lesz a versenyzők és a csapatok számára, ha az összes elhalasztott versenyt bepótolják még idén, erre viszont nem tudja, hogyan készüljön fel: „Fizikai szinten nem tudom milyen lesz, hogy sok verseny lesz az év végén, de ez mindenkinek új” – mondta Petrucci. „Jerezzel kezdve szeretem a soron következő futamokat, mindig jól teljesítettem Le Mans-ban, Mugello-ban, Barcelona-ban és Assen-ben is. Nyilvánvaló, hogy nem lesz nyári szünetünk, olyan időjárási viszonyokat látunk majd Argentínában, az USA-ban és Valencia-ban, amit még előtte soha, így senki nem tudja, hogyan reagálunk majd az új helyzetre.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások