MotoGP

Petrucci háromhelyes rajtbüntetést kapott Brnóra

A Pramac Racing olasz motorosa az utolsó körben ütközött Eugene Laverty Ducatijával, ezért rótták ki rá ezt a szankciót. Az ír versenyző nem is rejtette véka alá a véleményét a történtekről.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Eugene Laverty és Danilo Petrucci a 11. helyért csatázott az Osztrák Nagydíjon az utolsó körökben, ám ennek a küzdelemnek ütközés lett a vége: az utolsó, 10-es kanyar féktávján ért össze a két motor, amelynek következtében Laverty el is esett, míg Petrucci ennek ellenére beért a célba a 11. pozícióban. Utólag azonban nem úszta meg a felelősségre vonást, hiszen háromhelyes rajtbüntetést róttak ki rá a jövő hétvégi Cseh Nagydíjra, ráadásul egy büntetőpontot is kapott.
 
A hivatalos indoklás szerint Petrucci felelőtlenül versenyzett akkor, amikor az utolsó kör utolsó kanyarjában összeütközött az egyértelműen előtte haladó riválisával. Laverty egy pillanatig sem habozott azzal, hogy az olaszt kiáltsa ki vétkesnek, aki szerinte már előzőleg is vakmerő manővereket mutatott be:
 
„Danilo nagyon ostoba volt” – idézi őt a Motorsport.com. „Megelőzött az utolsó előtti körben, de az 1-es kanyarban visszajöttem elé, aztán a 3-asban viszont a semmiből érkezett meg rám. Én a versenyíven haladtam, ő pedig belülről jött, rám merőlegesen. Nem estünk el, a 4-es és 5-ös kanyar között újra be is jöttem elé, de aztán az utolsó forduló őrületes volt. Újra belülről érkezett, s addig nem is tudtam, hogy ott van, amíg földre nem kerültem, mivel annyira keményen belém jött. Talán kizárják, mert ez a két manőver abszolút őrültség volt. Nincs olyan MotoGP-gép, amivel ilyen szögben be tudott volna fordulni. Láttam, ahogy mások ellen is ezt csinálja. Pontosan ilyen szögben történő ütközésnél lehet eltörni valakinek az ujját vagy akár a kulcscsontját.”
 
Fotó: crash.net


Hozzászólások