MotoGP

Petrucci: „Ha lehetőségem van nyerni, meg fogom próbálni”

Tisztázta a mugellói győzelme után tett kijelentését az olasz motoros azzal kapcsolatban, hogy mostantól a csapattárs Andrea Dovizioso vb-hadjáratának segítése az elsődleges célja.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Danilo Petrucci az Olasz Nagydíjon megszerezte karrierje első világbajnoki futamgyőzelmét, a leintés után pedig egyfelől elnézést kért Andrea Doviziosótól az utolsó kör első kanyarjában bemutatott manőveréért, amely miatt az olasz Marc Marquez mögé szorult, másfelől pedig megköszönte csapattársa téli segítségét is, sőt úgy fogalmazott: mostantól az lesz a célja, hogy segítse Doviziosót a vb-cím elérésében. Ebből úgy tűnhetett, mostantól Petrucci egyértelműen beáll honfitársa mögé, Barcelonában azonban tisztázta, hogy szó sincs csapatsorrendről, másféle segítségre gondolt:

„A sajtó a nyilatkozatom második részét ragadta ki, de már korábban is elmondtam, hogy Andrea rengeteget segített nekem a télen, főleg mentális téren, és szeretném ezt meghálálni azzal, hogy segítjük egymást az edzéseken, otthon. Egyértelmű, hogy nincs nálunk csapatutasítás, sokat beszélünk erről, s ha lehetőségem van nyerni, akkor meg fogom próbálni. Inkább csak megpróbálom egy jobbik énemet nyújtani Andreának, mivel most már nyugodtabb vagyok, és csak ennyit akart jelenti a kijelentésem. A célunk, hogy mindkét Ducati a dobogóért harcoljon” – idézi Petruccit a Crash.net.

A ducatis versenyző hozzátette: kíváncsi rá, hogy változtat-e valamit rajta és a riválisokon a tény, hogy immár ő is nagydíjgyőztesnek számít. „Mugello csak két hétvégével ezelőtt volt, de nekem másfél hónapnak tűnik!” – viccelődött Petrucci. „Tudtam, hogy képes vagyok versenyt nyerni, és biztos vagyok benne, hogy minden versenyen dobogóra állhatok vagy harcolhatok azért, ez a célom. Az idei szezonban az első ötben szeretnék végezni, de az utóbbi versenyeken dobogóért harcoltunk, szóval most már ez a cél, és tudom, hogy képesek vagyunk erre. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mindez befolyásol-e engem vagy a többiektől érkező kihívást.”

Fotó: MotoGP Media

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások