MotoGP

Petrucci elmondta, hogy egyszer majdnem kiszállt a MotoGP-ből

Az olasz a versenyzői élet nehézségeiről elég hosszasan beszélt.
Sokan kritizálják Danilo Petruccit, miután az olasz a hőn áhított gyári ülés megszerzése után sem igazán tudott maradandót alkotni a MotoGP-ben, hiszen csak egy futamgyőzelmet szerzett 2019-ben. Petrucci most őszintén elmondta a MotoGP hivatalos oldalának podcastjében, hogy bizony volt egy olyan időszak az életében, amikor jobbnak látta volna befejezni pályafutását: „Jól emlékszem az egyetlen alkalomra, amikor be akartam fejezni a motorozást. Ez 2014-ben volt Jerezben, ahol az időmérő után elsírtam magam és azt mondtam anyukámnak, hogy elegem van ebből a világból, nem akarok tovább motorozni. Ő azt mondta, hogy várjak egy napot, hogy versenyezzek. Ez végül is nem sikerült mert a warm up során buktam és megsérültem. Az akkor eltöltött sok idő döbbentett rá arra, hogy mennyire hiányzik a versenyzés, még akkor is, hogyha csak azért küzdöttem, hogy ne legyek utolsó. Nyilván ez nem ideális, de hiányzott az érzés. Akarom ezt az évet, hogy teljesíthessem a célomat, és folyamatosan fejlődni tudjak.”

Az olasz ráadásul láthatóan nem élvezi azt, hogy a versenypályán nem kommunikálhat a csapattagokkal, és olyan nehézségekre hívta fel a figyelmet, melyek mintha a többi motorosnak természetesek lennének: „Nagyon furcsa időszak volt, mert rendkívül pesszimista voltam és túlgondoltam mindent. Nagyon stresszes dolog a MotoGP-ben szerepelni, mert nem tudsz egyedül motorozni. Minden megtett méteredet látják a kamerák, és ott vannak az időeredményeid. Nagyon könnyű otthonról megmondani, hogy ki hogyan szerepel, de kint ez teljesen más. Én folyamatosan dolgozom az álmom megvalósításában, de még nem vagyok elégedett. Ugyan nyertem futamot, de nem ez az álmom. Még többet akarok nyerni, hiszen ezért vagyok itt. Ha nem így gondolkodnék, akkor már otthagytam volna az egészet. A motorozás után szerintem amúgy rallyzni kezdenék, mert az teljesen más, mint a GP.”

„Reggel kimész a pályára és csak este látod a többieket, hiszen a pályán magadra vagy utalva. Még mindig úgy érzem, hogy itt a helyem és meg tudom találni a határaimat. Amikor már úgy érzem, hogy végeztem, akkor talán váltani fogok, de ez a rövidített szezon jó lehetőség a bizonyításra.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások