MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Pedrosa igazságtalannak tartja Schwantz kritikáit

Dani Pedrosa csalódott a korábbi motoros világbajnok, Kevin Schwantz vele szemben megfogalmazott kritikái miatt, s noha valóban nem nyert még világbajnoki címet a legnagyobb géposztályban, igazságtalannak tartja őket.
Balogh Tamás 2013.04.26. 12:58:13
Olvasási idő: 3 perc
Dani Pedrosa nyolcadik királykategóriás szezonját tapossa a Repsol Honda színeiben, s bár hatszor is az első háromban végzett év végén, 22 győzelme és 50 dobogója ellenére sem tudott még vb-címet nyerni. Kevin Schwantz, a korábbi gyorsasági motoros világbajnok és legenda a múlt hétvégi austini nagydíj során elmondta: szerinte nem is fog. „Dani nincs híján semminek, sőt inkább túl sok mindene van neki, például Alberto Puig” – fogalmazta meg kritikáit az amerikai. „Daninak magától kell elérnie egy új szintet. Én kedvelem Danit, de nyolc éve ott van a Hondánál, és még nem nyert semmit. Szeretném, ha megcáfolna, de szerintem nem fog.”
Schwantz szerint Alberto Puig túl sok” Pedrosának
 
Természetesen emellett nem mehetett el szó nélkül az érintett – Pedrosa így nyilatkozott ezzel kapcsolatban a MotorCycleNews.com oldalnak: „Ezek a megjegyzések nagyon igazságtalannak tűnnek nekem. Azt mondani, hogy Alberto Puig apaként bánik velem, nagyon unalmas dolog, és akárki is állítja ezt, nincs tisztában a valósággal. Neki az a dolga, hogy tehetségeket találjon, s már megmutatta, hogy tudja, mit csinál, és ezt egy nagyon őszinte módon teszi. Nagyon sok pilóta, akinek ő segített, bajnok lett vagy második a pontversenyben.”
A Repsol Honda pilótája azzal sem ért egyet, hogy Rossi nélkül semmit sem ér a bajnokság
 
A korábbi egyszeres 125-ös, valamint kétszeres 250 köbcentis világbajnoknak nem tetszettek Schwantz Valentino Rossival kapcsolatos megjegyezései sem: az amerikai úgy fogalmazott, hogy „Valentino nélkül semmit sem ér a bajnokság”. Erre így reagált Pedrosa az említett szakportál hasábjain: „Tudjuk, hogy Valentino nagyszerű a sportunk számára, de ha végig egyedül versenyzett volna, akkor is ugyanekkora értéke lenne? Jó versenyzést láthattunk és rendkívüli pillanatokat az elmúlt két évben, amikor ő szenvedett.”
A spanyol elismeri, hogy még nem nyert vb-t, ugyanakkor számos rekordot elért már, s győzelemből is csak hárommal van kevesebb neki az őt kritizáló amerikainál
 
„Csalódott vagyok a megjegyzések miatt” – összegzett a 27 éves versenyző. „Remek srácnak tart, de igazából soha nem mondtam egy „hellónál” többet Kevinnek. Számomra ő volt az egyik legnagyszerűbb motoros, amióta motorversenyeket nézek. Kívül-belül ismeri a sportját, nyert és vesztett is, és azt hiszem, abban az időben kilógott a sorból. Ugyanakkor azt is javaslom neki, hogy nézegesse meg a statisztikáimat, s utána talán beszélgethetünk egymással. Talán nem nyertem még MotoGP világbajnokságot, de nagyon sok más rekordot értem el, amit másoknak nem sikerült. Nagyon közel vagyok ahhoz is, hogy ugyanannyi versenyt nyerjek, mint ő (Pedrosa 22 királykategóriás sikerrel rendelkezik, míg Schwantz 25-tel – a szerk.), és úgy, hogy közben Valentino és „társasága” – ahogy ő nevezte őket – versenyeztek ellenem a pályán.”
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast