Superbike

Oschersleben másfél évtized után tér vissza a WSBK naptárába

Két év kihagyás után ismét Superbike-világbajnoki versenyt rendez majd Németország, a helyszín azonban nem a Lausitzring, hanem a kalendáriumban legutóbb 2004-ben szereplő Oschersleben lesz.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Újabb helyszín vált biztossá a Superbike-világbajnokság 2020-as versenynaptárában. Nemrég új érkezőként jelentették be Barcelonát, most viszont egy visszatérőt köszönthetünk Oschersleben képében. A pálya 2000 és 2004 között adott otthont WSBK-futamoknak, de Németország is némi kihagyás után tér vissza a kalendáriumba: legutóbb 2017-ben a Lausitzringre látogatott a mezőny. Már az időpontja is megvan az oscherslebeni fordulónak – augusztus első hétvégéjén rendezik az ottani futamokat –, amely a 13 állomás egyike lesz jövőre (teljes előzetes versenynaptár továbbra sincs).

„Először is, boldog vagyok, hogy a WSBK – egy a FIM égisze alá tartozó világbajnokság – újra Németországban fog versenyezni” – mondta el Ralph Bohnhorst, a Motorsport Arena Oschersleben ügyvezetője. „Ez egy nagyszerű lehetőség a Motorsport Arena számára, hogy egy komoly presztízsű nemzetközi bajnokság jó házigazdája legyen. A szívemen viseltem az ügyét annak, hogy lehetővé tegyem a Superbike-világbajnokság visszatérését Oscherslebenbe, amely 2000 és 2004 között szerepelt a naptárban. Biztos vagyok benne, hogy a vendégeinkkel együtt a motorsport legjavát és izgalmas futamokat láthatunk majd.”

Gregorio Lavilla, a Superbike-világbajnokság ügyvezetője a következőket mondta el a bejelentés kapcsán: „Nagyon örülök, hogy a Superbike-vb visszatér Oscherslebenbe, remek emlékeim vannak a helyszínről, ahol jó eredményeket értem el. Németország ezen része lelkes a motorversenyek iránt, és megtiszteltetés, hogy olyan világszintű látványossággal szolgálhatunk számukra, mint a WSBK. Már várom, hogy három év után újra Németországban versenyezzünk.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások