MotoGP

Oliveira: „Portugália megérdemelné, hogy MotoGP-versenyt rendezzen”

A Tech3 KTM motorosa szeretne hazai közönség előtt versenyezni.
Miután felmerült, hogy akár Portimao is lehetne a MotoGP-szezonzárójának helyszíne, Miguel Oliveirának felcsillant a szeme, ugyanis nagyon szeretne hazai pályán versenyezni. A Crash.net szakoldalnak a következőket nyilatkozta erről: „Nagyon szorítok, hogy legyen portugál verseny, szerintem az országunk igazán megérdemelné, ráadásul van versenyzőnk is a királykategóriában. Portugáliában nem igazán terjed a vírus, szóval szerintem simán rendezhetnénk versenyt. Az már biztos, hogy a Formula-1 eljön hozzánk, és jó lenne, ha ez a MotoGP-vel is így lenne. Szerintem a mezőny összes tagja szerette Estorilt, így nekik sem lenne gond visszatérni az országba, míg számomra különösen jó élmény lenne hazai közönség előtt motorozni. Ezt itt főleg csak az olaszok és a spanyolok élhetik át. Számomra extra motivációt adna, ha lenne Portugál Nagydíj.”

A portugál azt is elismerte, hogy Pol Espargaro jelenlegi gárdájával fog dolgozni 2021-ben: „Nem hiszem, hogy nagy titkok fogok elárulni most, de biztosan Pol csapatával fogok dolgozni jövőre.”

Oliveira azt is kiemelte, hogy már szent a béke Brad Binderrel: „Beszéltem Braddel a múltkori incidensről, és már viccelődtünk is róla. Nagyon sajnálja a történteket, de ez nem a világ vége, és még van egy csomó futam. Jó a kapcsolatunk továbbra is, és fontos, hogy ne mérgelődjünk ezen a dolgon. Egy kicsit nyilván rossz, mert jövőre csapattársak leszünk, és fontos a jó hangulat, de tudom, hogy nem szándékosan ütött ki. Teljesen rendben vagyunk. Jerezben jól éreztem magam, és itt talán még inkább előreléphetek, úgyhogy már várom a kezdést.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások