Superbike

Old school színekben a gyári Kawasaki (KÉPEK)

A ’90-es évek inspirálta színösszeállítást kapott a Kawasaki 2021-es gyári versenymotorja, melyet ma muatott be a zöldek alakulata. Jonathan Rea ezzel a géppek észül címvédésre.
A Kawasaki gyári alakulatának párosát bizonyára nem kell sokaknak bemutatni, kiváltképpen a hatszoros Superbike világbajnok Jonathan Reat nem, aki 2008 óta szerepel világbajnoki porondon. Első szezonját még a Supersport mezőnyében futotta, majd az ott elért ezüstérmet követően 2009-től kezdve a Superbike-ban húzza a gázt. Hat szezont húzott le Hondával, azonban számos nekirugaszkodást követően sem tudtak az aranyszárnyasok olyan motort a brit versenyző alá tenni, amivel világbajnoki címet nyerhetett volna. 2014-ben aztán a Kawasakihoz szerződött, akikkel azóta is verhetetlen párost alkot. Hat szezon, hat világbajnoki cím, ezzel pedig már most minden idők legsikeresebb Superbike versenyzője. Természetesen a cél ezúttal is a címvédés és a hetedik bajnoki cím megszerezése.
Az alakulat másik versenyzője Alex Lowes sem ma kezdte ő 2014 óta van ott a vb-mezőnyében. Legjobb eredményt 2019-ben a Yamahával produkálta (vb-bronz), a Kawasakival pedig tavaly futotta első idényét, így idén alighanem előrébb szeretne lépni a 2020-as (összetettbeli hatodik) eredményéhez képest. Ebben nagy segítségére lehet a Kawasaki most bemutatott új versenygépe, mely nem csak küllemét tekintve újult meg, de többek között egy új fejlesztésű motorblokkal is próbálják tartani tempót a “fegyverkezési versenyben”.  
Fotó: Kawasaki Racing


Hozzászólások