E-sport MotoGP

„Ők már most profik” – így vélekednek Rossiék az e-sportról

Idén másodszor írták ki a MotoGP hivatalos e-sport-bajnokságát, de vajon mit gondolnak a virtuális versengésről a királykategória sztárjai?
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Ahogy tavaly, úgy idén is a MotoGP valenciai évadzáró hétvégéjén került sor az e-sport-bajnokság fináléjára is, amelyet 2017-hez hasonlóan TRASTEVERE73 nyert meg. De vajon mi a véleményük a virtuális versenyzésről a királykategória motorosainak?

„15-17 évesen álmodoztam egy ilyen típusú bajnokságról, mert eléggé függővé váltam volna. Tavaly részt vettem a valenciai ünnepségen, tíz éven keresztül feszegettem a határokat, hogy odakerüljek. Ez a srác pedig csak otthon játszik, de ott ült mellettem és a többi bajnok mellett, mert ebben pedig ő a legjobb” – mondta el Johann Zarco.

Bradley Smith következőképp beszélt a MotoGP e-sportról: „Hihetetlen, mennyire precízek ezek a srácok. Kevesebb mint fél másodpercen belül versenyeznek egymáshoz képest az egész futam alatt, egyetlen hiba nélkül. Folyamatosan a határon mennek, és a kanyarbejáratokon ugyanúgy elmegy a motor eleje nekik is, mint nekünk a való életben.”

„Jó ez, mert úgy tudom, egy olasz nyert. Nem gondoltam volna, hogy ennyire realisztikus és ilyen kiélezett a versengés” – vette át a szót Danilo Petrucci, míg Marc Marquez röviden így foglalta össze az álláspontját: „Ők már most profik, ezt tavaly Valenciában is láthattam” – fogalmazott az idei döntőben kommentátorként is ténykedő hétszeres világbajnok.

Aleix Espargaro azt emelte ki, hogy a játékosok mennyire jól bírták a nyomást a mindent eldöntő futamokon, míg Valentino Rossi – akinek a nevét viselő MotoGP-játék is megjelent néhány éve – így vélekedett: „Hihetetlen, néhány éve nem gondoltam volna, hogy ilyen szintre eljut majd a dolog, mint egy igazi sport – szervezés és minden más tekintetben is.”


Hozzászólások