Egyéb motorsport

Két piros zászló után törölték a makaói motorversenyt (videó!)

Rendkívül zaklatottan alakult a legendás utcai viadal 53. kiírása, amelyet végül két baleset után töröltek is a szervezők, győztest azonban mégis hirdettek – az alábbiakban visszanézheted a teljes szombati futamot.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Peter Hickman indulhatott a pole-ból a makaói motoros nagydíj 53. kiírásán, és könnyedén meg is őrizte a vezetést és növelte az előnyét Michael Rutter előtt. Néhány kör elteltével azonban történt egy páros baleset: Robert Hodson bukott, BMW-je pedig magával vitte Marek Cervenyt is.

A futamot leállították, amíg takarították a pályát, az újraindítást követően pedig Rutter az élre tört. Igaz, nem sokáig örülhetett az első helynek, Hickman ugyanis a második körben visszavette tőle azt. Ezután viszont heten is buktak a Police-kanyarban, emiatt újfent előkerültek a piros zászlók, s a szervezők már nem is indították újra a viadalt. A hírek szerint több motorost (Krugert, Kostamót és Shielst) kórházba is szállítottak, de senkinek nincsenek életveszélyes sérülései

Bár korábban olyan pletykák keringtek, hogy esetleg vasárnap futhatják le a versenyt hátralévő részét, végül bejelentették, hogy teljes egészében törölték a viadalt, az eleve túl sűrű vasárnapi programra hivatkozva (emellett gumijuk sem lett volna a versenyzőknek). Egyúttal győztest sem hirdettek, mivel a szabályok szerint legalább három kört kellett volna teljesíteni.

FRISSÍTÉS: A szervezők végül mégis hirdettek győztest Rutter személyében, aki éppen élen állt a második megszakítást megelőző körben. Rutter így immár kilencszeres győztesnek mondhatja magát, a dobogót Hickman és David Johnson teszi teljessé. A döntést azzal magyarázta a versenyirányítás, hogy piros zászlót követő újraindítás esetén nem érvényes a fent említett háromkörös kitétel.

Mindenesetre az alábbi videóban a végül törölt teljes szombati futam visszanézhető:
Fotó: Macau GP


Hozzászólások