WTCR

Nem lesz idén WTCR-forduló Vila Realban

Bármikor is kezdődik el a 2020-as szezon, az utcai helyszín ezúttal biztosan kimarad a versenyhelyszínek sorából.
Annak ellenére, hogy hivatalos még a szlovákiai WTCR-hétvége sem került halasztásra, azt már biztosan tudjuk, hogy a versenysorozat egy új naptárat fog kiadni hamarosan, melyben a portugáliai Vila Real már nem fog szerepelni. Erről Francois Ribeiro, az Eurosport Events vezetője és a WTCR promótere a következőket mondta a TouringCarTimes szakoldalnak:

„Teljesen megértjük, hogy a portugálok törölték a fordulót. Próbáltunk megoldást találni a helyi szervezőkkel, de a városnak sokkal fontosabb most a helyiek megsegítése a koronavírus-járvány alatt, mint a WTCR. Ennek a helyszínnek nagyon különleges hangulata van, hiszen rengeteg ember jön ki a város utcáira, hogy együtt ünnepeljük ezt a motorsportos eseményt. Június végén még biztos, hogy nem tudtuk volna ezt összehozni, így a polgármester úgy döntött, hogy nem lesz idén náluk verseny, hogy jövőre még erősebben térhessenek vissza.”

„Az új WTCR-naptár már kész, és jövő héten az FIA jóváhagyása után be is mutatjuk majd. A csapatok folyamatosan kapják az információkat, miközben az Eurosport Events és az FIA folyamatosan dolgozik, hogy akciódús szezont rendezhessünk meg. A versenyek valószínűleg augusztus végétől novemberig tartanak majd, így biztosítva, hogy a WTCR-közösség biztonságosan átvészelje a jelenlegi körülményeket.”


A döntést hozó Portugál Motorsport Szövetség vezetője és a korábbi DTM-pilóta Ni Amorim ezt tette hozzá Ribeiro nyilatkozatához: „Sajnáljuk, hogy törölni kellett az eseményt, de a fertőzés továbbra sem enyhül Portugáliában, és világszinten sem. Biztos vagyok benne, hogy Vila Real települése és a bajnokság promóterei egy jó megoldást találnak majd, hogy jövőre a WTCR visszatérhessen erre a csodálatos utcai pályára.”

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások