MotoGP

Nakagami jövőre már a vb-címet venné célba

Habár Nakagaminak még nem jött össze dobogó a királykategóriában, a japán motoros a következő szezonban jelentős szintlépésre készülne, hiszen szeretne harcba szállni a bajnoki címért.
Igaz, hogy a HRC régen teljesített ennyire alul a MotoGP-ben, azonban ettől függetlenül elismerésre méltó Takaaki Nakagami produkciója 2020-ban, ráadásul annak ellenére, hogy mindössze tizedik lett az összetettben a japán motoros. Egészen a második aragóni futamig, ahol a pole pozícióból indult, kiválóan ment, hiszen az összes futamot befejezete, ráadásul tizediknél sosem volt rosszabb, azonban az év utolsó négy versenyéből kettőn nullázott, ami eléggé visszavetette őt. Az LCR Honda motorosa szerint azonban ettől függetlenül már idén is képes lett volna olykor rendhagyó eredményeket produkálni, azonban végül nem úgy jött ki a lépés számára. “Néhány versenyen, mint például Aragónban, határozottan lett volna esélyünk. Pár futamon a győzelemért harcolhattunk volna. Nehéz volt számomra mindezt kezelni, hiszen ez volt az első alkalom, hogy egyáltalán a győzelemre gondolhattam.” – próbálta érzékeltetni Nakagami ezzel a rá neheződő nyomást, amelynek egyébként valószínűleg az aragóni bukása is betudható.
Óriási volt a külső nyomás, rengeteget dolgot pedig nem sikerült kontrollálni. Az idei szezon viszont egyértelműen előrelépés számomra az előzőhöz képest, hiszen számos versenyen képes voltam a top5-ös helyekért küzdeni. A karrierem szempontjából jót tett a rám nehezedő nyomás, mivel sosem voltam még a pole pozícióban, vagy éppen az első sorban a királykategóriában. Ezen kívül több edzésen is képes voltam az élen zárni, ami óriási motiváció, ugyanis idén ez nagyjából tízszer sikerült, tavaly pedig egyszer sem. Ez igen boldoggá tesz. Mentális tekintetben ugyanakkor változtatnom kell dolgokon a következő szezonra vonatkozóan.” – utalt ezzel a japán arra, hogy jobban tudja kezelni azokat a helyzeteket, amikor jó eredmény van kilátásban számára. “Szeretnék ezen gondolkozni az holtszezonban, mivel két vagy három hónapunk lesz most. Az első hónapban mindenképpen a kikapcsolás lesz a fő szempont, majd az újévben már a 2021-es szezonra koncentrálok, amit nagyon várok. Imádom a csapatomat, akikkel folytatom, jövőre pedig már a legfrissebb Hondán fogok ülni. Szerintem rengeteget segít majd, hogy mind a négy Honda ugyanolyan lesz. Meglátjuk. Magabiztos vagyok, jövőre pedig remélhetőleg a világbjanoki címért fogunk harcolni.” – nyilatkozta reményteljesen Nakagami. 

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások