Supersport

„Nagyon motivál, hogy egy világbajnok a csapattársam” – Chrobák János indul Terol mellett a Schmidt Racingnél

Úgy tűnik, az idei rendkívül sikeres szezont követően 2016-ban is a maximumra törekszik a Schmidt Racing. A csapat jövőre a 2011-ben a 125 köbcentisek között világbajnoki címet szerző Nicolás Terollal száll harcba a Supersport vb-n a minél jobb eredményekért, míg a spanyol világklasszis társa Chrobák János lesz. A magyar versenyző a Supersport Európa-bajnokságon vesz részt.
Vélhetően éppen ilyen szezonban reménykedve alapították meg az év elején a Schmidt Racing csapatát, amely az idei gyorsaságimotoros idényben sikert sikerre halmozott hazai és nemzetközi szinten egyaránt: mind Superstock 600-ban (Juhász Dávid), mind pedig Supersportban (Chrobák János) megnyerték az Alpok-Adria Bajnokságot, míg a Supersport világbajnokságon teljesített három futamon megszerezték első vb-pontjukat Chrobák révén. Az idei sikereken felbuzdulva egy ideje már a jövőt építi Balogh Róbert, a Schmidt Racing menedzsere, és nemrég bejelentették, hogy 2016-ban teljes szezont teljesítenek a Supersport világbajnokságon MV Agustára átülve, ráadásul leigazolták a 125-ös kategóriában, 2011-ben világbajnoki címet szerző Nicolás Terolt. A spanyol világklasszisnak Chrobák János lesz a kategóriában a csapattársa, aki a 2016-os szezonban induló Európa-bajnokságon teljesít teljes idényt, azaz a világbajnokság 9 európai futamán áll rajthoz. Amíg Terol a világbajnokságon, addig Chrobák az Eb-n szeretne maradandót alkotni, míg rövidesen folytatódik a csapat versenyzőinek bemutatása.

Balogh Róbert csapatmenedzser: „Nagy örömömre szolgál, hogy Nicolas Terol leigazolása után egy magyar tehetséggel megkötött szerződésről számolhatunk be. Chrobák Janival a nagyon sikeres idei szezon után 2016-ban is folytatjuk az együttműködést. A kategória továbbra is Supersport, de immár a világbajnokság keretein belül megrendezésre kerülő European Supersportról van szó, így Jani immár Nico Terol csapattársaként az európai futamokon bizonyíthatja majd tudását szintén egy MV Agusta nyergében. Ahogy Nico esetében elmondtam, hogy a csapatunk első futamgyőzelmét várom a világbajnokságon, addig Janinak stabilan a pontszerzők között kell majd végeznie. Természetesen nemcsak ők képviselik 2016-ban a Schmidt Racinget, hamarosan eláruljuk, kik lesznek Nico és Jani csapattársai, illetve azt, hogy versenyzőink közül ki melyik bajnokságban áll majd rajthoz.”

Chrobák János motorversenyző (Supersport): „Idén úgy gondolom, sikerült a maximumot kihoznom a lehetőségeinkből, hiszen harmadszorra is megnyertem az Alpok Adria Bajnokságot, illetve megszereztem a csapat és magam első vb-pontját. Nagyon örülök annak, hogy ott lehetek jövőre is a csapattal, és a Supersport Európa-bajnokságon új célok, új kihívások előtt állok, amit izgatottan várok már. Harmadik év, harmadik motor, de remélem, hamar sikerül átállnom az MV Agustára. Az, hogy Nico Terol lesz a csapattársam, hatalmas plusz motiváció a számomra, mivel ő egy sokat tapasztalt világbajnok versenyző. Április elején, az aragoni futammal csatlakozunk a világbajnokság mezőnyéhez, addig reményeim szerint több teszten is lesz alkalmam minél jobban felkészülni a 2016-os feladatokra, és igyekszem hamar felvenni a mezőny ritmusát.”

Írta és fotók: Schmidt Racing Média


Hozzászólások