WTCR

Mulleré a szombati rajtelsőség, Michelisz a 4.

A Lynk & Co négyszeres világbajnoka minimális különbséggel utasította maga mögé Ma Qinghuát és Mikel Azconát az első ningbói időmérőn, míg a BRC Hyundai magyarja két ponttal máris közelebb került a bajnokság éllovasához.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Itthoni idő szerint szombat hajnalban folytatódott a WTCR ningbói programja: előbb a második szabadedzéssel, amelyen kettős Cupra-siker született Mikel Azcona vezetésével, míg Michelisz Norbert legjobb hyundaiosként negyedik lett, majd immár az első időmérővel. Az első körök után előbb a hazai közönsége előtt szereplő Ma Qinghua vezetett az Alfa Romeóval, majd a volkswagenes Johann Kristoffersson tört az élre, de jól kezdett Michelisz is, ott volt a közvetlen élmezőnyben. A Münnich Honda számára viszont nem indult jól a kvalifikáció, Nestor Girolami ugyanis motorgondokkal küzdött.
 
Nagyjából a félórás edzés felénél jártunk, amikor Norbi a vezetést is átvette, de persze még messze volt a vége, később többen is javítottak. A pole-pozíciót végül – idén először – Yvan Muller zsebelte be a Lynk & Cóval, öt századdal megelőzve Mát. Őket Azcona követte a sorban, míg Michelisz végül a negyedik helyen zárt, ezzel két bajnoki ponttal máris gazdagodott. Ráadásul az összetettbeli éllovas Esteban Guerrieri csak kilencedik lett, amelyhez hozzájön még a Vila Realban begyűjtött háromhelyes rajtbüntetése is. Ami pedig a mezőny másik magyarját illeti: Tassi Attila a 24. pozícióba kvalifikálta magát.
 
Az 1. időmérő végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások