MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

MotoGP: Sepang törölve, Misano helyettesít

Ismét változik a MotoGP naptára.
P1race.hu 2021.08.19. 15:47:47
Sajnos nem lepődhettünk meg az FIM és a Dorna mai bejelentésén: az ázsiai COVID-19 helyzet miatt idén sem látogat el a MotoGP mezőnye a malajziai pályára.

A Sepang International Circuit-on október 22-24-én megrendezni tervezett Maláj Nagydíj törlésre kerül. A jelenlegi COVID-119 pandémia, alamint a beutazási korlátozások miatt a szervezők a rendezvény törlése mellett döntöttek. Ugyanakkor a MotoGP bízik benne, hogy 2022-ben már ismét a maláj rajongók előtt versenyezhessenek Sepangban.
Az FIM, az IRTA és a Dorna Sports ugyanakkor örömmel jelenti be, hogy a Maláj Nagydíj tervezett időpontjában Misanóban, a Misano World Circuit Marco Simoncelli versenypályán fognak egy újabb nagydíjat rendezni, melynek neve még nem ismert. Az eredetileg szeptember közepére tervezett San Marino-i Nagydíj időpontja nem változik. Nem duplaforduló lesz, hanem jó egy hónap különbséggel visszatér a Grand Prix mezőnye az Adriai-tenger partjára.

Ezáltal az október harmadikára tervezett Amerikai Nagydíj az egyetlen megerősített tengerentúli helyszín a MotoGP naptárában. Az említett naptárban még szerepel egy meg nem erősített nagydíj, ami elvileg vagy Argentína, vagy Indonézia lenne. Ugyanakkor nem lennénk meglepődve, ha tavalyi évhez hasonlóan idén is csak európai helyszíneken rendeznék az idei szezon hátralévő versenyeit.

A 2021-es MotoGP naptár a jelen állás szerint:

 
Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast