Egyéb motorsport

Most ti is segíthettek Oláh Barnabásnak a Red Bull Rookies Cup válogatóján

Talmácsi Gábor tanítványa jövő héten megméretteti magát a Red Bull MotoGP Rookies Cup válogatóján, ahol esélye lesz bekerülni a 2020-as versenysorozatba, mely a MotoGP betétfutama.
A Red Bull MotoGP Rookies Cup versenysorozatot a MotoGP előszobájaként is szokták emlegetni, hiszen több, jelenleg a MotoGP különböző kategóriáiban motorozó versenyző került ki innen. Oláh Barnabás (13), a Talmácsi Management versenyzője idén már másodszorra vehet részt a válogatón. Tavaly bejutott a döntőbe a zárónapra, a legjobbak közé, így idén még nagyobb esélye van, hogy bekerüljön a versenysorozatba. Természetesen Talmácsi Gábor nem bízta a véletlenre, hanem folyamatosan készíti fel a 2018-as év utánpótlás sportolója díjat elnyerő versenyzőjét. 

„Büszkék vagyunk arra, amit elértünk eddig, de tudjuk, hogy komoly felkészülés nélkül nem lehet eredményt elérni. Több pályán, többféle motorral is edzünk, kihasználva az időjárás adta lehetőségeket itthon, hogy a helyszínen könnyen vegye az akadályokat” – mesélte a világbajnok. „Barnabás nagyon ügyes, rengeteget fejlődött tavalyhoz képest, és nem csak a motorozás terén. Idén már nem lesz idegen számára a helyzet, ismeri a pályát és úgy gondolom, hogy a közös motorozások megfelelő önbizalmat adtak neki. Bízom benne, hogy a legjobb formáját fogja hozni a válogatón, hiszen akkor reális esélye van arra, hogy beválgassák.”

„Kíváncsian várom az idei válogatót, nagyon jól éreztem magam tavaly, egyedülálló élmény volt, csak azzal lehetett volna jobb, ha bekerülök. Remélem ez idén már sikerülni fog. Igyekeztem mindent megtenni év közben és most, a válogató előtt közvetlenül is. Talmácsi Gáborral sokat gyakoroltunk, most már a 600 köbcentis motoron is otthon érzem magamat. Bízom a teljesítményemben és hiszek benne, hogy közelebb kerülhetek az álmom megvalósításához, és bekerülök a MotoGP-be, legalább betétfutam szinten”
– foglalta össze a Barnabás, aki nem kenődött el azon, hogy tavaly nem sikerült, hanem még nagyobb lendületet kapott. 

A válogatót október 15. és 17. között rendezik Spanyolországban a guadixi versenypályán, két fordulóban. A második forduló legügyesebb motorosai kapnak lehetőséget a 2020-as bajnokságban való indulásra. Most viszont a szurkoláson kívül mással is segíthettek Barnabásnak és a magyar versenyzőknek! A Red Bull MotoGP Rookies Cup Facebook oldalán szavazást hirdetett, ahol a legtöbb szavazatot kapó versenyző a válogatón arany mezben versenyezhetne. 

„A válogatón több száz, kiválóan motorozó gyereket néz meg a zsűri, így az, hogy kitűnjön a tömegből, kimondottan fontos. Itt nem elég, ha valaki jól motorozik, hiszen azt az összes résztvevő tud, azért hívják őket oda. Itt még több kell” – emelte ki Talmácsi Gábor. „Ez pedig egy remek lehetőség megmutatni azt, hogy a magyar közönséget igenis érdekli a motorsport, utánpótlás szinten is, és kiállnak Barnabás mellett.”

A Red Bull Rookies Cup válogatóján egyébként még két ifjú magyar tehetség, Görbe Soma és Kecskés Bence is részt vehet.

Forrás: Talmácsi Media


Hozzászólások