Egyéb motorsport

Morbidelliék az élen az időmérők után Malajziában

A Yamaha Sepang Racing áll a legjobb idővel a két sepangi kvalifikáció után, ráadásul elég komoly az előnyük az F.C.C TSR Hondával és a YART Yamahával szemben. Kovács Bálint egyértelműen csapata legjobbja eddig.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Csütörtökön már az időmérőkkel folytatódott a FIM endurance-világbajnokság programja Sepangban. Az első kvalifikáció után a Franco Morbidelli, Michael van der Mark, Hafizh Syahrin összeállítású Yamaha Sepang Racing vezetett, s bár a leggyorsabb olasz a második edzésen bemutatott egy kisebb bukást, így is megőrizték az előzetes rajtelsőséget. Az átlagos köridőket tekintve hét tized a fórjuk az F.C.C. TSR Hondával szemben, amely ugyanennyivel előzi meg a YART Yamahát.

A BMW gyári alakulata áll a negyedik pozícióban, megelőzve a VRD Igol Pierret Experiences yamahás gárdáját, valamint a világbajnoki címvédő Webike SRC Kawasakit. A Ducati gyári támogatásával induló Team ERC Endurance a hetedik helyet foglalja el – ez viszont még nem a végleges rajtrács, hiszen az első tíz helyezett még részt vesz majd egy Superpole-szerű szétlövésen, amelyen a csapatok leggyorsabbjai (Morbidelli, Josh Hook, Niccolo Canepa, Markus Reiterberger, Xavier Simeon, Jeremy Guarnoni, Randy de Puniet, Gino Rea, Somkiat Chantra és Azlan Kamaruzaman) egy-egy kört tesznek majd meg. Ezt a Top 10-es Superpole-t egyébként az EWC Facebook-oldalán élőben közvetítik 12:15-től.

Ami pedig a magyar érdekeltséget illeti: a Kovács Bálintot a soraiban tudó Extéria KPCS Racing Team by EKO csapata a 47. rajthelyre kvalifikálta magát (a Superstock kategóriában ez a 17. pozíciót jelenti). A hármasból egyelőre egyértelműen a H-Moto Team motorosa a legerősebb, 2:11,243-as körével jóval előrébb is végezhetett volna a trió. Ráadásként úgy tudjuk, Bálint is fog majd rajtolni a szombati viadalon, amely magyar idő szerint reggel 6 órakor indul, s az Eurosport 2 végig élőben közvetíti.

Az időmérők összesített végeredménye:

Fotó: FIM EWC Media


Hozzászólások