Morbidelli térdsérülés miatt kihagyja Assent

A Petronas Yamaha olasz versenyzője még egy 2015-ben szerzett sérülés következményei miatt kénytelen kihagyni a MotoGP Holland nagydíját. A japán márka a hírek szerint nem kívánja helyettesíteni Morbidellit.
Forgó Ariel János 2021-06-22 23:02:38
A the-race.com információi szerint tehát Franco Morbidelli nem tud rajthoz állni a hétvégén, mivel edzés közben megsérült. Úgy is fogalmazhatnánk azonban, hogy az olasz motorosnak egy régóta húzódó sérülés újult ki, mely nem először hátráltatja idén. A 26 éves motoros még 2015-ben törte el a lábát, melyet alaposan megsínylett a térde és a térdszalagjai is, így azok jóval érzékenyebbek a terhelésre, mint korábban. „A tél folyamán edzés közben megsérült a meniszkuszom, azonban nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget a rehabilitációm során. Le Mans előtt azonban nem estem el, egyszerűen csak rosszul tettem le a lábam, mely a térdem ismét megérezte.” – magyarázta Morbidelli. Emlékszünk még a kissé banális kinézetű esetre, amikor a petronasos versenyző a flag-to-flag motorcserét gyakorolta csapatával, azonban a versenygépéhez lépve ráesett arra?
 
Morbidellinek már Le Mans-ban is gondja akadt a térdével
 
Akkor az az információ terjedt, hogy Morbidellinek kiment a bokája, de elmondása szerint akkor is már a térdével voltak gondok. A hírek szerint ezúttal otthoni edzés közben történt a baj, holott a 2017-es Moto2-es világbajnok folyamatosan azon dolgozott egy fizikoterapeutával, hogy megerősítse a térdét. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem maradt más megoldás hátra, mint a műtéti beavatkozás, a kérdés csupán az, hogy mikor, hiszen ilyen esetben a felépülést nem napokban mérik. Egyfajta megoldás lehet a sérült meniszkusz eltávolítása is, ami más sportágakban (pl. profi kosárlabdázóknál) a körülményekhez képest viszonylag bevett módszer, azonban utolsó utáni megoldásként alkalmazzák. Morbidelli kidőlése kapcsán további információ, miként azt feljebb már kiemeltük: A hírek szerint a Yamaha nem kívánja senkivel helyettesíteni Morbidellit, pedig elvileg a tavaly visszavonult Cal Crutchlow, mint hivatalos tesztversenyzőjük rendelkezésükre állna.

FRISSÍTÉS: Garrett Gerloff fogja helyettesíteni.
 
Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast