Egyéb motorsport

Morbidelli nagy előnnyel zsebelte be a sepangi pole-t

Bár Chantra majdnem óriási meglepetést okozott, végül a MotoGP-s olasz közel nyolc tizedet adott a thai versenyzőnek a malajziai nyolcórás futam Top 10-es Superpole-ján.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A tíz leggyorsabb csapat számára nem ért véget a csütörtöki program az időmérőkkel a FIM endurance-világbajnokság sepangi fordulóján, ők ugyanis még részt vettek a Top 10-es, Superpole-szerű szétlövésen, amelyen minden egység legjobb időt elérő versenyzője egyetlen kört tett meg, ezzel eldöntve a legjobb rajthelyek sorsát.
 
Egészen a legvégéig úgy tűnt, hogy a másodikként pályára hajtó Somkiat Chantra meglepetést okozhat, ám végül be kell érnie a második rajthellyel a Honda Asia-Dream Racing with Showa alakulatának. Utolsóként ugyanis Franco Morbidelli egy a thai motorosénál csaknem nyolc tizeddel jobb kört repesztett, ezzel pedig a Yamaha Sepang Racing szerezte meg a rajtelsőséget. A páros mögött az F.C.C. TSR Honda lett a harmadik, megelőzve az SRC Kawasakit és a BMW gyári istállóját, valamint a YART Yamahát és a Ducati által gyárilag támogatott Team ERC Endurance-t. Gino Rea bukott, így a Wojcik Racing nem futott mért kört.
 
Ezzel kialakult az előzetes rajtsorrend, amelyen Kovács Bálinték csapata a 47. helyen található. A verseny magyar idő szerint szombat reggel 6 órakor startol, s teljes hosszában élőben közvetíti az Eurosport 2.
 
A Top 10-es Superpole végeredménye:

Az előzetes rajtsorrend:

Fotó: FIM EWC Media


Hozzászólások