MotoGP

Morbidelli: „Motivál a Rossi elleni küzdelem”

A Petronas SRT Yamaha versenyzője ragyogóan szerepelt eddig a teszteken, és úgy véli, a kilencszeres világbajnok jelenléte a MotoGP mezőnyében a lehető legjobbat hozza ki belőle.
Franco Morbidelli számára már elég idő volt arra, hogy megismerkedjen idei versenygépével, és az olasz motoros nem is tétlenkedett a sepangi hivatalos teszten, ugyanis a zárónapon a nyolcadik időt motorozta. Morbidelli korábban elmondta, képesnek tartja magát arra, hogy idén már a top 10 tagja legyen a futamokon, ráadásul van valami, ami minden futamon majd extramotivációval látja el. Ez a valami nem más, mint a sportág legendája, a kilencszeres világbajnok Valentino Rossi.
 
„Egyszerűen fantasztikus hatással van rám, hogy ott van a pályán veled. Egy igazi legenda ő, aki nemcsak erőt és motivációt ad nekem, hanem nagyon jó ellene küzdeni. De ezzel nemcsak én vagyok így, hanem a mezőny nagy része is” – állította Morbidelli, akit a Crash.net szakoldal idéz.
 
Az olasz úgy véli, egyértelműen Rossi hatásának köszönhető, miszerint a VR46 akadémia tagjai közül egyre többen érnek el figyelemre méltó eredményeket. Példaként éppen az egyik vetélytársát, a Moto2 tavalyi világbajnokát, Francesco Bagnaiát említette, aki a MotoGP egyik újoncaként parádézott Sepangban, hiszen az összetett köridőket tekintve a második helyen végzett a hivatalos teszten. „Nem titok, Francesco tempója egyszerűen lenyűgözött” – árulta el a második királykategóriás idényére készülő olasz.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások