MotoGP

Morbidelli: „Közeledünk az élmenőkhöz”

A Petronas Yamaha versenyzője elégedetten nyilatkozott az austini hétvégéről, míg a csapat menedzsere, Wilco Zeelenberg elmondta a csapat versenyzői számára kitűzött célokat.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Nagyon jól indult a Petronas Yamaha számára a 2019-es szezon. Fabio Quartararo jelenleg a legjobb újonc a mezőnyben és 10. a világbajnoki összetettben, míg Franco Morbidelli csupán egy ponttal lemaradva a csapattársától a 11. pozíciót foglalja el. Az olasz versenyző remekül szerepelt Austinban, hiszen 5. lett a futamon, és arról beszélt a Speedweek.com szakoldalnak, hogy hogyan is zajlott számára az Amerikai Nagydíj hétvégéje:

„Nagyon elégedett vagyok az austini futammal. Az időmérőn nem jött ki a lépés, mert nem tudtunk mindent kihozni a motorból. Szerencsére a versenyen sikerült pár pozíciót szereznünk és végül életemben először 5. lettem egy királykategóriás futamon. A verseny vége felé le kellett lassítanom, de jól dolgoztunk és javultunk az előző futamokhoz képest. A csapat kemény munkájának köszönhetően közelebb kerültünk az élmenőkhöz. Nagyon jól érzem magam és alig várom, hogy Jerezbe menjünk."

Wilco Zeelenberg csapatmenedzser pedig arról beszélt, hogy az újonc csapatnál mik a célkitűzések az eddig nagyon jól szereplő versenyzőik számára: „Örülök az Austinban elvégzett munkának és a megszerzett eredménynek. Végre mindkét motorosunk pontot tudott szerezni. Morbidellinél a 6. hely a cél, úgyhogy ez a mostani 5. pozíció biztos motiválni fogja. Quartararo célja pedig az év újonca cím megszerzésére, és jelenleg vezeti is ezt a ranglistát, szóval nagyon jó helyzetben vagyunk.”

Fotó: MotoGP.com


Hozzászólások