Superbike

Misano – Razgáé az első szabadedzés

Az első három egy tizeden belül.
Lezajlott a Superbike VB első szabadedzése a misanói versenypályán. Az edzést a gyári Yamaha csapat török versenyzője, Toprak Razgatlioglu nyerte, de csak nagyon kevéssel: a második helyezett gyári ducatis olasz Michael Ruben Rinaldi lett a második, a GRT Yamaha amerikai motorosa, Garrett Gerloff pedig a harmadik – de ők egy tizeden belül végeztek Razgatliogluhoz képest.
A negyedik helyezett Chaz Davies lemaradása már jó fél másodperc lett, őt a mezőny legfiatalabb tagja, Axel Bassani követi az ötödik helyen. Hatodik helyen ismét egy privát ducatist találunk: a korábbi Moto2-es világbajnok Tito Rabatot. Legjobb hondásként Leon Haslam lett a hetedik, míg a géposztály uralkodója, a kawasakis Jonathan Rea nyolcadikként zárt, közel egy másodperc hátrányban. A listát szokásos módon a két Pedercini Kawasaki zárja: Cavalieri 21., míg Cresson 22. lett.
A szabadedzésen nem történt különösebb említésre méltó eset – ha csak azt nem számítjuk bele, hogy Scott Redding műszaki problémákkal küzdött, ami miatt idejekorán ki kellett jönnie a boxba. Az edzésen is ő teljesítette így a legkevesebb kört, de ezzel együtt is 12. lett.

Végeredmény:
 

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások