MotoGP

Mir: „Az egészség mindennél fontosabb”

A Suzuki spanyolja nehezen viseli, hogy nem csinálhatja azt, amit a legjobban szeret, de bízik a Dornában, és reméli, minél hamarabb elkezdődhet a szezon.
Joan Mir tavaly Csehországban, Brnóban szenvedett balesetet, ami miatt megsérült a tüdeje, és a versenynaptárban következő két hétvégét ki kellett hagynia. A Suzuki versenyzője ekkor jött rá, hogy egészség megtartása mindennél fontosabb, és a MotoGP eddig remekül kezeli a koronavírus miatt kialakult káoszt:

„Nagyon meg vagyok lepődve, hogy ez a vírus ilyen gyorsan tud terjedni, és családok ezreit képes megfertőzni” – idézi Mirt a Crash.net szakoldal. „Hogy őszinte legyek, hatalmas szomorúsággal tölt el mindenkit, amin most megyünk keresztül, és csak annyit tudunk tenni, hogy erősek maradunk és összefogunk. Tisztában kell lennünk azzal, hogy az egészség minden más dolognál fontosabb. Számomra korábbi brnói balesetem tanította meg igazán, hogy mennyire fontos az egészség, mert ha ez nincs, akkor semmink sincs. Minden más, így a hírnév, a pénz meg a sport is csak másodlagos."

A spanyol emellett arról is beszélt, hogy nehezen viselte, amikor törölték a szezonnyitó katari hétvégét: „Én nagyon szerettem volna versenyezni Katarban, mert már annyira készültem a szezonkezdésre. Nehéz kezelni ezeket a dolgokat, amikor hirtelen azt mondják, nem csinálhatod azt, amit a legjobban szeretsz, de aztán rájössz milyen súlyos is a helyzet és mindent megértesz.”

„Bízom a Dorna helyzetkezelésében, remélhetőleg ez minél hamarabb véget ér és visszatérhetünk a normál kerékvágásba, aztán pedig a pályára. Az biztos, hogy nehéz lesz a szezon vége, mert sok verseny lesz rövid időn belül, és alig lesz időnk valamire két hétvége között. Ez mentálisan igencsak megterhelő.”

Fotó: Suzuki Racing


Hozzászólások