MotoGP

Miller: „Nehéz motiváltnak maradni”

Az ausztrál versenyző egyelőre nagyon szenved a hosszú várakozási időszak miatt, de igyekszik formában maradni.
Egészen jó éve volt Jack Millernek 2019-ben, hiszen ötször is dobogóra állhatott a Pramac Ducatival. Az ausztrál viszont egyelőre szenved, hiszen nagyon váratlanul érte a koronavírus-járvány és nyilván a versenyek tömkelegének elhalasztása. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: „A szüleimmel töltöttem az időt még a katari versenyek előtt. Ezekben a hetekben több időt töltöttem itthon, mint az elmúlt 10 évben, és azért el kell mondanom, hogy jó itthon lenni. Beszéltem a pramacos csapatfőnökkel és a főmérnökömmel, hogy megtudjam, minden rendben van-e velük. Olaszország az egyik legsúlyosabban érintett, és aggódom a csapattagok miatt.”

„Nem fogok hazudni, elég nehéz úgy motiváltnak maradni, hogy fogalmunk sincs a kezdés pontos időpontjáról. Egész télen edzünk, majd hirtelen minden megáll. Olyan, mintha a purgatóriumba ragadtunk volna. Eddig egész életemben a dátumok határoztak meg mindent. Az egyik héten verseny, a másikon teszt stb. Most nem igazán tudunk célokat kitűzni, hiszen még a barcelonai, vagy az asseni verseny megrendezése sem biztos, hogy megtörténik. Az edzéstervem nem változott, hiszen folyamatosan bringázok és futok már korán reggel. Nálunk szerencsére meleg van, így az időjárással nincs gond. Lehet, hogy motokrosszozni is fogok majd kicsit, mert muszáj valahogy eltökéltnek lenni versenyek nélkül is.”

„Az ember fel sem fogja, hogy a sport micsoda menedékhely számára. Amikor nem csinálhatjuk, akkor nagyon tud hiányozni. Higgyétek el nekem, hogy utálom ezt a helyzetet, de vissza fogunk térni.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások