MotoGP

Miller: „Ez a kedvenc pályáim egyike, és szégyen, hogy ilyen állapotban kell látnunk”

Az ausztrál nagyon nincs megelégedve a cseh aszfaltcsík állapotával.
A ducatisok meglepően gyenge pénteki napot zártak Brnóban, ugyanis bár Johann Zarco negyedik lett, de mögötte csak Jack Miller fért be a bolognai márka motorosaiból a top10-be. Az ausztrál versenyző arról nyilatkozott a Crash.net szakoldalnak, hogy borzasztóan szenved a huplikkal, és szerinte mindenképpen kellene egy újraaszfaltozás: „Nem tudom, hogy azzal van-e gond, hogy sok ideje nem használta senki a pályát, de elképesztően alacsony a tapadási szint. Folyamatosan javul a helyzet az edzések során, de rengeteg a hupli, és ez évről évre rosszabb. A 3-az az 5-ös és a 13-as kanyar bizonyos részein elég rossz a helyzet, az 1-es kanyarban és a 10-es pedig szinte végig. Tudom, hogy ez egy hosszú pálya, és nagy meló lenne újraaszfaltozni, de zseniális helyszín, és kár lenne, ha ez így maradna. Ez a kedvenc pályáim egyike, és szégyen, hogy ilyen állapotban kell látnunk.”

„Olyan az egész, mintha egy nagy viharban motoroznék, és fel-alá rázkódna alattam a gép. A 12-es kanyarból kijövet már fel kell állnom az ülésből, hogy ne legyen gond. Fontos, hogy előrelépjünk, és találjunk még némi tapadást. Összességében 10. lettem, de nem volt egyszerű dolgom. Nem vagyunk messze az elejétől, de sok munka vár még ránk, mert nem vagyok teljesen magabiztos. Holnap remélhetőleg már jobb lesz a helyzet.”


A Pramac Racing versenyzőjét ráadásul az is hátráltatta, hogy még Jerezben megsérült motorjának váza, és ezt csak most vették észre: „Reggel valami gond volt a lengővillákkal. Nem tudom, hogy a tévében mutatták-e, de abban a körben kétszer kellett megmentenem a helyzetet, és kiderült, hogy a jerezi bukás során megsérült az általam használt váz. Amikor helyretették, akkor érdekes dolgokat láttak az adatokat vizslatva. Valami be volt ragadva, de szerencsére összerakták, és működött délután, habár féltem, hogy nem igazán fog. Nem sikerült úgy ez a nap, mint szerettem volna, de igyekszünk megtalálni a jó beállítást, és remélhetőleg nem fogunk a folytatásban ennyit szenvedni.”

Az ausztrál reagált a yamahások erős tempójára is: „A Yamahák elképesztően gyorsak itt, pláne a hosszú kanyarokban. Szerintem egész évben ilyen jók lesznek, így nem vagyok túlságosan meglepve. Fabio vezeti a bajnokságot, és úgy tűnik, hogy zsinórban három hétvégén is esélyes lehet a győzelemre. Megpróbálunk mindent, hogy közel legyünk hozzá, vagy megelőzzük őt az időmérőn. Talán lehet esélyünk erre, mert a Ducati számára ez a pálya kicsit jobb, és talán könnyebb lesz előzni, mint Jerezben.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások