MotoGP

Miller: „Espargaro azt mondta, megérdemeltem a bukást”

A Pramac Racing ausztrálja elárulta: jerezi bukásuk után alaposan összeszólalkozott Aleix Espargaróval. A két fél véleménye továbbra sem egyezik a Spanyol Nagydíjon történt incidensről.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A tizedik helyért zajlott a csata Aleix Espargaro és Jack Miller között a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíj hajrájában: a spanyol az utolsó kanyar előtt próbálkozott egy előzéssel, ellenfele azonban gyorsan vissza akarta venni a pozícióját – ennek ütközés lett a vége, Miller pedig el is esett. Espargaro a leintést követően úgy fogalmazott: nagyon mérges volt az ausztrálra, aki most Le Mans-ban elárulta, hogy még a Jerezből induló repülőn is összeszólalkoztak.

„Nem érdekelt, mit érzett a történtekkel kapcsolatban, mert rendkívül otromba volt a hazafelé tartó repülőn: olyanokat mondott, hogy megérdemeltem a bukást” – idézi Millert a Motorsport.com. „Teljesen szükségtelen az ilyen. Azt mondta, bocsánatot kellett volna kérnem tőle, én azt mondtam, hogy versenybaleset volt. Azt mondta, belül volt, de ez nem igaz: ha megnézzük a felvételeket, akkor látható, hogy szélesen fordult, én pedig csak tartani próbáltam az ívemet, és bebújtam a résbe, elvégre versenyző vagyok. Végül elestem, ő pedig bocsánatkérést várt, de miért is kellett volna elnézést kérnem? Én nem igazán éreztem ezt szükségesnek. Amikor mondtam neki, hogy végül én buktam, rögtön azzal válaszolt, hogy meg is érdemeltem. Ő így érzi ezt, jó érzés egy ilyen sportembert látni a paddockban” – ironizált a pramacos.

Természetesen Espargaro is újfent megszólalt a történtekkel kapcsolatban: „Nem volt ott hely, már rengetegszer visszanéztem. Bele is vágott a gumimba az alsó szárnyacskájával, és óriási szerencsém volt, hogy nem durrant el, a Michelin sem értette, hogyan tudtam azzal a vágással célba érni. Nagyon mérges voltam, de mivel jó a viszonyunk, arra számítottam, hogy ha nem is a futam után, de másnap odajön azt mondani, hogy ’bocs, haver, azt hittem, van még ott hely’. De nem csinált semmit, így amikor találkoztunk a repülőn, megkérdeztem, hogy mi történt, erre ő: ’Hogy mi történt? Elestem!’. Erre válaszoltam azt, hogy ’igen, de nem volt ott hely, szóval azért estél el, mert megérdemelted’.”

Az apriliás azt is kifogásolta, hogy nem szankcionálták Millert: „Ami rettenetesen idegessé tesz, hogy a büntetést magáért a cselekedetért kellene osztani, nem pedig a következményekért. Ha elestem volna és eltörtem volna a kulcscsontomat, akkor Jack óriási büntetést kapott volna, ebben biztos vagyok. De nem estem el, mert óriási mázlim volt, sőt még ő bukott, így nem volt szankció. Szerintem ez több volt, mint egy versenybaleset, legalább egy figyelmeztetést adni kellett volna. Szerintem túlzottan agresszív volt, nem egy átlagos előzésről volt szó.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások