Egyéb autósport

Mick Schumacher: „Nem tudom, mikor kerülök be az F1-be”

A német versenyzőnek egyelőre fogalma sincs arról, hogy mikor lehet a királykategória mezőnyének tagja, de most csak az F2-es szezon hátralévő futamaira szeretne koncentrálni.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Mick Schumacher a Formula-3-as Európa-bajnokság megnyerése után idén eggyel feljebb lépett, és már a Formula-2-ben versenyez a Prema Racing színeiben. Schumacher szezonja nem indult a legfényesebben, kiesések és az autóval való küszködés is hátráltatta, azonban a Magyar Nagydíj hétvégéjén megszerezte élete első F2-es futamgyőzelmét, ami nagy löketet adhat neki a következő futamokra, és sokan már a 2020-as idényre a Formula-1-be várják. A Ferrari versenyzői akadémiájának tagja viszont elmondta: részben rajta, de leginkább az időn múlik, mikor kerülhet be az F1-be:

„Majd az idő megmondja. Nyilván az nagy dolog, hogy megszereztem az első F2-es győzelmemet, de rengeteget kell még dolgoznom magamon. Hogy mikor kerülök be az F1-be, jövőre, két vagy három év múlva, nem tudom, ezt csak az idő tudja megmondani. A legjobbamat fogom nyújtani, tanulni amennyit lehetséges, de amikor ez a lépés megtörténik, készen fogok állni, és kényelmesen fogom magam érezni” – mondta a hungaroringi diadala utáni sajtótájékoztatón, amelyen a P1race.hu is jelen volt.

„Ez bizonyos értelemben igaz, hogy az első a legnehezebb, de ha már megszerezted a győzelmet, az nyilván rengeteg önbizalmat ad a következő fordulóhoz, különösen a szezon vége fele. Volt néhány erős hétvégénk, de nincsen elég pontunk. Ha visszagondolok a Red Bull Ringre, a tempónk jó volt, de ezt nem igazán tudtuk kihasználni” – tette hozzá a német versenyző.

Fotó: F2 Media


Hozzászólások