MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Michelisz Norbi: „Ez egy csodálatos nap”

A Zengő Motorsport magyar pilótája, Michelisz Norbert hihetetlen dolgot vitt véghez Japánban, hiszen a Honda hazai pályáján megszerezte első pole pozícióját a japán márkával, így vasárnap az első futamot az 1. rajtkockából kezdheti majd meg. Norbinak első Q2-es köre olyan tökéletes lett, hogy a második rohamra már ki se hajtott, inkább gumit spórolt a futamra!
Borbás Bálint 2013.09.21. 10:04:08
Olvasási idő: 2 perc
Neki volt igaza! Ami tökéletes, azon nincs mit tovább javítani! Yvan Mullert és Gabriele Tarquinit ritkán látjuk egyazon percen belül a kavicságyban – ilyen hatást váltott ki Norbi mai űrideje a túraautósport legnagyobb legendáiból. Olyan idő volt ez, amit egyszerűen nem tudtak értelmezni. És miközben ők odakint törték magukat, hogy javítsanak, Norbi már magabiztosan hátradőlt a bokszban. Nyilván nem a pole-ban volt biztos, de abban, hogy ő már nem tud javítani, mert kihozta magából és a Hondából a lehető legjobbat, és egy tökéletes kört futott a Suzuka East Circuiten. Pedig tudjuk, milyen maximalista Norbi, és milyen kevés körére vagy versenyére mondja azt, hogy ez tökéletes volt. Amikor ő így érzi, akkor az biztos így is van, akkor biztosak lehetünk benne, hogy abban a körben egy milliméter hiba nem volt.

Michelisz Norbert fülig érő mosollyal az arcán nyilatkozta az Eurosport élő adásában a pole megszerzése utáni percekben: „Ez egy csodálatos nap. Az autó ragyogó volt, köszönet érte a Zengő Motorsportnak, a Hondának és a JAS-nak is, mindenkinek, aki hozzátett ehhez valamit. A Q2-ben futott első köröm után nem volt értelme még egyet futni, mert tudtam, hogy az nagyon közel volt a saját tökéletes körömhöz, és tudtam, hogy nem tudok rajta tovább javítani. Talán egy ezredet tudtam volna még javítani, de többet biztosan nem! Már az első futamon jár az agyam, hiszen tudom, hogy az lesz a hétvége fő eseménye. Úgy érzem, ott is lesz esélyünk a jó szereplésre, mert a második szabadedzésen futottam egy hosszú etapot, és az autó ott is végig nagyon jól viselkedett, ezért magabiztosan várom a holnapi napot is. Egy álom volt ez az időmérő, köszönöm még egyszer mindenkinek!”

A WTCC első 2013-as suzukai futama vasárnap magyar idő szerint reggel 7:35-kor rajtol el Michelisz Norbival a pole pozícióban. A versenyt a Duna TV élőben közvetíti, szurkoljunk együtt a magyar csapat magyar pilótájának. Hajrá, Norbi, hajrá, Zengő Motorsport!
Borbás Bálint
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast