WTCR

Michelisz: „Lehet, hogy idén nem tudunk versenyezni”

A WTCR tavalyi bajnoka ugyan szeretné, ha ez nem fordulna elő, ugyanakkor a jó oldalát is felvetette a jelenlegi helyzetnek.
Ahogyan a többi más versenysorozat, a Túraautó-Világkupa is kényszerszüneten van a koronavírus-járvány terjedése miatt, így ez a széria legkorábban júniusban rajtolhat el a Slovakia Ringen. A regnáló világbajnok Michelisz Norbert, aki tavaly egy elképesztő szezonzáró hétvégén lett bajnok, fél attól, hogy a vírus miatt nem lesz lehetőségük arra, hogy idén pályára guruljanak:

„Ez egy nehéz helyzet, mert mindannyian versenyezni akarunk, de az is fennáll, hogy idén ez egyáltalán nem lesz lehetséges.  A legjobb, amit tehetünk, az annyi, hogy informálódunk, mindenki a saját módján készül fel, aztán pedig várunk és meglátjuk, mi lesz. Hogy őszinte legyek, nagyon hiányolom a versenyzést, ugyanakkor úgy érzem, ez most csak másodlagos. A pozitív oldala ennek az egésznek, hogy végre több időt tölthetek a feleségemmel és a két lányommal. Tavaly elég sokat voltam távol tőlük” – idézi Micheliszt a TouringCarTimes szakoldal.

A magyar versenyző emellett a virtuális versenyzésről is kifejtette véleményét: „Különös dolog ez, mert ez Esport nagyon hasonlít a valódi versenyzéshez, itt is igazi ellenfelek ellen küzdesz. A RaceRoomban is majdnem ugyanazok történnek, mint egy valós versenypályán. Az emberek védekeznek, támadnak, új gumikat tesznek fel… de a legnagyobb különbség nyilván a körök megtétele. Ha a megfelelő szinten vagy, fontos, hogy menj egy pár száz kört, mivel így lesz esélyed az élen harcolni. Ugyanakkor nem kell pályát bejárnod, nincs kötelezettséged a média felé, nem kell mentálisan felkészülni, csak simán gyakorolni.”

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások