WTCR

Michelisz húzta be az első pole-t Sepangban

Nem volt ellenfele az első időmérőn a BRC Hyundai vk-éllovas magyarjának, így egyből öt ponttal növelte az előnyét az összetett tabellán a Guerrieri, Muller, Björk hármassal szemben.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A rendhagyó időtervnek köszönhetően már pénteken sor kerül a WTCR sepangi évadzárójának időmérőire, amelyből az első egyetlen félórás etapból állt. Michelisz Norbert parádésan kezdte a kvalifikációt: már az első köre után az élre állt, majd nem sokkal később – Gabriele Tarquini szélárnyékának is köszönhetően – elsőként nézett be a 2:13-as tartományba.
 
Ezzel az idővel pedig a leintésig már senki nem tudott konkurálni, így Norbi magabiztosan szerezte meg a rajtelsőséget az első futamra. A bajnoki riválisok közül Esteban Guerrieri a tizedik, a továbbra is küszködő Lynk & Cóban ülő Yvan Muller és Thed Björk pedig a 16. és 28. helyre kvalifikálták – ez pedig azt jelenti, hogy Michelisz máris öt ponttal növelte az előnyét a tabellán, így a hondás argentint 14, a franciát pedig 16 egységgel előzi meg.
 
Ami a további sorrendet illeti: a magyar versenyző mögött Aurélien Panis lett a második, Nestor Girolami pedig a harmadik, megelőzve Mikel Azconát és Frederic Vervischt, valamint a Hyundai-armadát. Ami pedig Tassi Attilát illeti: a KCMG Honda pilótája a 21. helyen zárt. A MotoGP- Hafizh Syahrin 29. lett beugróként. Folytatás 12:30-kor a második időmérővel.
 
Az 1. időmérő végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások