WTCR

Michelisz: Ha a maximumot nyújtom, jó esélyem van a bajnoki címre

Már alig várja, hogy összecsapjon három kihívójával a sepangi szezonzárón, amely előtt olyan erőt érez magában, amit két éve a katari vb-döntő előtt nem.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Michelisz Norbert a világkupa összetettjének éllovasaként utazott ki a WTCR malajziai fináléjára van, és ő maga is elismerte, hogy nehéz úgy tekinteni erre a hétvégére, mint egyre a sok közül: „Pedig valójában ez a helyzet: ugyanúgy két időmérő, három futam és 85 megszerezhető pont lesz Sepangban is, mint bárhol máshol. De a nagy különbség, hogy ezt nem követi újabb hétvége, nincs több javítási lehetőség – vasárnap bajnokot hirdetnek a WTCR-ben. Nem először vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy esélyesként érkezem meg a szezonzáróra. 2017-ben egyszer már jártam ebben a cipőben, és sok szempontból hasonló izgatottság dolgozik bennem, mint akkor. Alig várom már, hogy ott legyünk a pályán, hogy beüljünk az autóba és megküzdjünk a riválisokkal!”

A BRC Hyundai pilótája szerint két fontos különbség van a 2017-es katari vb-döntőhöz képest: „Az egyik nagy különbség, hogy 2017-ben én voltam az üldöző, most viszont én vagyok az üldözött. Ennek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Az első helyről csak hátrébb lehet esni, miközben a második, harmadik, negyedik helyezetten kisebb a nyomás, mert kevesebb a veszítenivalójuk. Ugyanakkor én éllovasként akartam megérkezni Malajziába, mert itt már az a néhány plusz pont is rengeteget számít, amivel a többiek előtt állok. Szó sincs arról, hogy szivarozva és hátradőlve várhatom az utolsó felvonást, de az a kevéske előny és a 2017-es szezonzáró összes tapasztalata, pályán és azon kívül megélt csatája olyan erőt ad most, amit két éve nem éreztem.”
„A másik hasonlóan fontos változás, hogy 2017-ben Thed Björknek eszméletlenül kemény segítsége volt Yvan Muller és Nicky Catsburg személyében, akik rengeteget tettek a katari szezonzárón a győzelméért, most viszont én érzek hasonlóan erős támogatást magam mellett. Többször elmondtam már, hogy ha a pilótanégyeseket egymás mellé teszem, akkor a kiegyensúlyozottság és az erő szempontjából a Hyundai felállását tartom a legjobbnak. Most is maximálisan bízom abban, hogy Gabriele Tarquinivel, Augusto Farfusszal és Nicky Catsburggel igazi csapatként dolgozva teszünk meg minden tőlünk telhetőt a bajnoki címért”
– fogalmazott Norbi, hozzátéve: az egész csapaton azt látja, hogy mindenki igyekszik a saját feladatára koncentrálni, s azt is tudja, hogy a tavalyi Tarquini-féle bajnoki hadjárat okán a BRC-nek tapasztalata is van a hasonlóan kiélezett helyzetekkel kapcsolatban.

Michelisz a sepangi pálya kapcsán elmondta: a szezon előtti teszten kiderült számára, hogy rendkívül izgalmas a vonalvezetése, amely lehetőséget kínál az egymás elleni csatákra. De mi a helyzet az esélyekkel? „Mivel a riválisokhoz viszonyítva nincsen összehasonlítási alapom, megjósolhatatlan, hogy a Hyundai mennyire lehet domináns, ezért inkább az elmúlt két-három versenyhétvége eredményeiből következtetek a várható erőviszonyokra. Ez alapján egyértelmű, hogy a Link & Co rendkívül erős lesz. Már a nyári szünet óta mondogatom, hogy abban az autóban van még tartalék, ami be is igazolódott az utóbbi időben, és abban is biztos vagyok, hogy a szezonzáróra is tartogatnak még meglepetést. Ugyanakkor a Hyundai is versenyképes tudott maradni az elmúlt hétvégéken, ezért Sepangban is kemény harcra számítok, főleg, hogy figyelembe véve a súlykedvezményt kapó Honda erősségeit és Esteban Guerrieri kvalitásait, vele is nagyon komolyan számolni kell.”

„Leginkább azért vagyok nyugodt, mert azt érzem, ha én hibátlanul versenyzem és a maximumot tudom nyújtani, akkor jó esélyem van megszerezni a bajnoki címet Malajziában. És bár az autóban a kiutazás csendjeihez hasonlóan magamra kell majd koncentrálnom, ugyanúgy tudni fogom, hogy nem vagyok egyedül benne. Ott lesz velem Johanna és még sokan, akik otthonról szurkolnak nekem. Hiszem, hogy együtt megcsináljuk!”
– zárta gondolatait Norbi, akinek az időmérőit pénteken, a három futamot pedig vasárnap rendezik Malajziában.

Forrás: Michelisz Norbert versenyzői blogja; Fotó: WTCR Media


Hozzászólások