WTCR

Michelisz az élbolyban indította a szezonzárót, szenvednek a Lynk & Cók

Egy első és egy második hellyel zárta a sepangi szabadedzéseket a WTCR magyar éllovasa, miközben ellenfelei a top 10-be sem fértek be.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A létező legjobban indult Michelisz Norbert számára a WTCR sepangi idényzáró hétvégéje, a bajnokságot vezető magyar ugyanis a leggyorsabbnak bizonyult a pénteki első szabadedzésen. A Honda is bizakodhatott ugyanakkor, mert bár a hyundaiost kilencpontos távolságból üldöző Esteban Guerrieri csupán 15. lett, a csapattárs Nestor Girolami mindössze 35 ezreddel maradt el Norbitól a második helyen.
 
A Lynk & Cók ellenben rettenetesen küszködtek a maláj hőségben: a legjobbjuk Andy Priaulx volt a 20. helyen, míg a két bajnokaspiráns, Thed Björk és Yvan Muller a 25. és 26. pozíciókat foglalták el. Az élbolyban egyébként egy-egy Cupra és Audi tűnt még fel Mikel Azcona és Jean-Karl Vernay révén, megelőzve két szabadkártyást, Mitchell Cheah-t és Joao Paulo Lima de Oliveirát. A MotoGP-ből ismert Hafizh Syahrin a 17. legjobb idővel nyitott.
 
A második, félórás edzésen ugyan Azcona az élre kormányozta a Cuprát az egyetlen 2:15 alatti körrel, Michelisz továbbra is remek tempót mutatott: úgy végzett második helyen, hogy a hátsó egyenesre fordító kanyarban hibázott is. Norbi tehát egyértelműen a legjobban kezdett a világkupa-címre esélyes pilóták közül, ráadásul a Hyundai azért is optimista lehet, mivel mind a négy pilótájuk ott volt az első hétben az FP2-n.
 
A Hondák a 10-12. helyeken sorakoztak Tiago Monteiro vezetésével, a Lynk & Cók viszont továbbra is csak a 15. helyen tűntek fel először Muller révén. Syahrin ezúttal 20. lett. Ami egyébként a mezőny másik magyarját, Tassi Attilát illeti: az első edzésen 27., a másodikon 18. lett. A program itthoni idő szerint 8:15-kor folytatódik az első időmérővel, amelyen már pontokat is osztanak majd – az M4 Sport és az Eurosport Player is élőben közvetíti.
 
Az 1. szabadedzés végeredménye:

A 2. szabadedzés végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások