WTCR

Michelisz a második időmérőt is megnyerte Guerrieri előtt

A villanyfényben rendezett második kvalifikáción sem volt ellenfele a magyar vk-éllovasnak, fő kihívója viszont ezúttal közvetlenül mögötte végzett, így Norbi 15 pontos előnyből várhatja a vasárnapi futamokat. A Lynk & Cók a Q2-be sem fértek be.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A motoros endurance-vb-vel közös hétvége miatt már pénteken sor került a WTCR második időmérőjére Sepangban, ahol immár villanyfényes körülmények között gurultak pályára az autók. A Q1 rögtön egy ütközéssel indult: Jean-Karl Vernay ment neki Frederic Vervisch Audijának az első kanyarkombinációban, előbbit pedig emiatt Gordon Shedden is lekoccolta finoman. Nem sokkal később Aurélien Panis okozott teljes pályás sárga zászlót azzal, hogy eltalálta az egyik gumibálát.
 
Michelisz Norbert mindezek ellenére remekül indított: az első körök után még vezetett, végül pedig márkatársa, Nicky Catsburg mögött a második helyen lépett tovább. A magyar hyundaiost 14 pontos távolságból követő Esteban Guerrieri negyedik lett, a Lynk & Cók azonban gyakorlatilag elvéreztek: Yvan Muller és Thed Björk csak a 13. és 19. helyeken végeztek, így egyikük sem fért be a Q2-be. Tassi Attila viszont a 11. legjobb időt autózva túlélte az első etapot.
 
A Q2-ben Michelisz Gabriele Tarquini tökéletes szélárnyékának is köszönhetően 2:13,0-s időt repesztett, ezzel simán az élen végzett. Mellette Catsburg, Tarquini, a cuprás Mikel Azcona, valamint Guerrieri zárt az első ötben, azaz az összetett első két helyezettje tovább lépett a Q3-ba. A fordított rajtrácsos verseny pole-ját Ma Qinghua szerezte meg az Alfa Romeóval, míg Tassi a 12. pozícióba kvalifikálta magát a második és harmadik futamra.
 
A mindent eldöntő harmadik szakasz során Michelisz hajtott ki elsőként a pályára, és szélárnyék nélkül is 2:13,1-es kört autózott. Ennek pedig senki a közelébe sem tudott kerülni, így a második pole-pozíciót is bezsebelte Norbi, újabb fontos öt pontot szerezve. Guerrieri viszont ezúttal második lett, így a BRC pilótája csak egy egységgel tudta növelni előnyét az argentinnal szemben: így 15 pont a különbség kettejük között, Mullert viszont már 21-gyel, Björk pedig 38-cal előzi meg. Azcona lett amúgy a harmadik, megelőzve Catsburgöt és Tarquinit.
 
Szombaton az EWC szereplői veszik birtokba a pályát Malajziában (rajt reggel 6-kor), a WTCR futamai pedig itthoni idő szerint vasárnap 8:15-kor, 11:15-kor és 13:10-kor startolnak – mindegyiket élőben közvetíti az Eurosport 1.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások