Superbike

Mercadóval lép fel a WSBK-ba a Motocorsa Ducati

Az idén kétszer szabadkártyázó alakulat jövőre már majdnem teljes szezont fut a Superbike-vb-n, versenyzőjük pedig az Orelac Kawasakitól átigazoló argentin lesz.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Hetek óta pletykálták, s most hivatalosan is megerősítést nyert, hogy 2020-ban újabb csapat érkezik a Superbike-világbajnokság mezőnyébe. A Motocorsa Ducati számára ugyanakkor nem teljesen ismeretlen a széria, hiszen idén is kétszer ott voltak a rajtrácson: Imolában Lorenzo Zanettivel, Misanóban Samuele Cavalierivel szabadkártyáztak, előbbi pedig egy kilencedik helyezést is szállított a gárda számára.

„Tisztában vagyunk vele, hogy mekkora kihívással nézünk szembe, de készen állunk az új kalandra” – nyilatkozta Lorenzo Mauri, a Motocorsa Racing menedzsere. „Szeretnék köszönetet mondani a Ducatinak, a Motulnak és az összes partnerünknek ezért a lehetőségért. Mondanom sem kell, hogy minden érintett száz százalékot fog nyújtani az első szezonunkban. Két éve hajtom Mercadót, és 2020-ban végre a versenyzőnk lesz. Fiatal, mégis érett motorosról beszélünk, ideális számunkra, hogy szembe nézzünk a WSBK színvonala által jelentett kihívással.”

Mauri egyúttal már azt is elárulta, hogy az utóbbi két idényt az Orelac Kawasakinál töltő Leandro Mercado lesz a versenyzőjük (az Orelac sem fog eltűnni a mezőnyből, azt már megerősítették, hogy jövőre is indulnak, csupán a motorosuk nevét nem árulták még el). Mercado versenyzett már Ducatival a Superbike-vb-n – sőt, 2014-ben a Superstock 1000-ben a bolognai márkával lett bajnok –, a V4-es Panigale azonban újdonság lesz számára is.

„Nagyon örülök, hogy a Team Motocorsa színeiben és egy Ducatival versenyezhetek. Több éve ismerem Lorenzo Maurit, közösek a céljaink, és most együtt is versenyezhetünk. Biztos vagyok benne, hogy keményen fogunk dolgozni, hogy remek eredményeket érjünk el együtt. Már alig várom, hogy a januári teszteken kipróbálhassam a V4-es Ducatit. Köszönöm a szponzoroknak és a Motulnak, hogy lehetővé teszik ezt a projektet” – mondta el Mercado.

Fontos kiemelni, hogy a Motocorsa nem fog teljes idényt futni: a Phillip Island-i évadnyitót és az azt követő katari fordulót még kihagyják, hogy jobban felkészülhessenek első WSBK-s szezonjukra. A debütálásra így Jerezben fog sor kerülni, s onnantól kezdve mind a tíz európai helyszínen ott lesznek a mezőnyben, valamint Mercado hazai viadalán, az argentínai San Juanban is rajthoz állnak.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások