Supersport 300

Megvan, hol folytatja idén az első női motoros világbajnok

Ana Carrasco 2018-ban történelmet írt azzal, hogy megnyerte a Supersport 300-as világbajnokságot, ma pedig hivatalossá vált, hogy marad a sorozatban, méghozzá a Provec Racing Kawasakijával.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Moto3-ban töltött évek után Ana Carrasco 2017-ben az akkor induló Supersport 300-as vb mezőnyének tagja lett, s rögtön az első szezonban megszerezte első futamgyőzelmét Portimaóban. 2018-ban aztán szintet lépett: két versenyen is domináns sikert aratott, az év végén pedig behúzta az összetett elsőséget is, ezzel a gyorsasági motorsport első női világbajnoka lett. Eddig is tudni lehetett, hogy Carrasco szeretne a sorozatban maradni, most pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a DS Junior Teamtől átigazol a Provec Racing SSP 300-as alakulatába. A Guim Roda vezette istálló a Superbike-vb-n komoly sikereket ért el az utóbbi években, hiszen Jonathan Rea-vel zsinórban négy szezon óta nem találnak legyőzőre.
 
Az évad kezdetére a 22. életévét betöltő hölgymotoros, aki újfent egy Kawasaki Ninja 400-as nyergében próbálhatja megvédeni a vb-címét, így nyilatkozott a bejelentés kapcsán: „Először is, nagyon örülök, hogy továbbra is kawasakis versenyző lehetek. Őszintén köszönöm a DS Junior Team 2018-as munkáját, amelynek köszönhetően bajnokok lettünk. Annak ellenére, hogy az elmúlt három hónapban rengeteg közönségtalálkozóm volt, miután világbajnok lettem, végig az volt az elsődleges célom, hogy megfelelő technikai hátteret találjak a 2019-es idényhez, hiszen én fogom viselni az #1-es rajtszámot, ami azt jelenti, hogy rendkívül nagy lesz a nyomás. Meglátjuk, képesek leszünk-e újra a legmagasabb szinten teljesíteni.”
 
Mindeközben úgy hírlik, hogy nem csak Carrasco sorsa dőlt el a női motorosok közül: a SpeedWeek.com szakoldal tudósítása szerint a honfitárs Maria Herrera a Supersport-világbajnokságon fog indulni 2019-ben – természetesen a MotoE mellett, ahol az Angel Nieto Team színeit képviseli majd az öt futamból álló szezonban, amelynek időpontjai közül csak egy ütközik a Superbike versenyeivel. Herrera eredetileg ugyancsak maradt volt az SSP 300-ban, de a német hírportál szerint mégis feljebb lép, köszönhetően az MS Racing ajánlatának. Ezzel a spanyol versenyző lesz az első női motoros, aki teljes szezont futhat a 600-asok között: korábban nyolc motoros próbálkozott a Supersportban – legutóbb Alessia Polita a 2013-as monzai fordulón –, de egész idényt egyikük sem teljesített.
 
Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások