WTCR

Megvan a sepangi esti idényzáró időpontja

Teljessé vált a WTCR 2019-es versenynaptára, miután kiderült, hogy december 13-tól 15-ig tartják a széria történetének első malajziai fordulóját, méghozzá a szlovák állomáshoz hasonlóan a motoros endurance-vb-vel közösen.
A decemberben kiadott kalendárium egyetlen kérdőjelet tartalmazott: akkor még nem lehetett tudni, december melyik hétvégéjén rendezik majd a naptárba újonnan bekerülő Sepangban sorra kerülő szezonzárót. Mivel azt már tudni lehetett, hogy a FIM endurance-világbajnoksággal osztoznak majd a pályán – ahogy teszik azt majd a Slovakia Ringen is májusban –, és az EWC eredetileg december 6-8-ra jelentette be a maláj állomást, amely a 2019/2020-as idényük második futama lesz a Bol d’Or után, arra lehetett következtetni, hogy az lesz a befutó dátum, ám ez végül nem így történt.
 
A WTCR mai közleménye értelmében ugyanis egy héttel később, december 13-15. között rendezik majd az idényzárót. A finálé késői dátuma mellett a menetrend is rendhagyó lesz: csütörtökön és pénteken rendezik majd a WTCR és az EWC edzéseit és időmérőit, majd szombaton jön a motorosok nyolcórás viadala, vasárnap pedig a túraautósok három futama – amelyből az utolsó helyi idő szerint 19 órakor, azaz sötétedés után fog rajtolni.

„Miután az F1 elhagyta Malajziát, az volt a feladatunk, hogy más világszintű sorozatokat építsünk be a naptárunkba. Egy rajongói szavazás és megvalósíthatósági tanulmányok átnézésre után a FIM EWC és az FIA WTCR volt a két kiválasztott esemény, ráadásul mindkettőt az Eurosport Events promotálja” – fogalmazott Razlan Razali, a sepangi pálya vezérigazgatója. Fontos hozzátenni: a december 15-i dátum egyelőre nem teljesen hivatalos, arra a Motorsport Világtanácsnak is rá kell bólintania még a március 7-i ülésén, mindenesetre alighanem így fog kinézni a végleges WTCR-versenynaptár:
 
Április 7. Marrakesh, Marokkó
Április 28. Hungaroring, Magyarország
Május 12. Slovakia Ring, Szlovákia
Május 19. Zandvoort, Hollandia
Június 22. Nordschleife, Németország
Július 7. Vila Real, Portugália
Szeptember 15. Ningbo, Kína
Október 27. Suzuka, Japán
November 17. Makaó, Makaó
December 15. Sepang, Malajzia

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások