MotoGP

Megérti a KTM-főnök kifakadását a „fejét elveszítő” Zarco

Nem neheztel Stefan Pierer múlt heti kemény kritikája miatt a francia versenyző, aki saját bevallása szerint is kissé ingerülten beszélt a motorról a Spanyol Nagydíj pénteki napján.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Mi is megírtuk néhány napja, hogy keményen beleszállt Johann Zarcóba Stefan Pierer, a KTM elnök-vezérigazgatója, aki egyszerűen elfogadhatatlannak nevezte a versenyző eddigi teljesítményét a szezonban. Le Mans-ba érkezve magát a motorost is megkérdezték főnöke szavairól: a francia egyáltalán nem neheztel emiatt Piererre, sőt megérti őt, mivel Jerezben valóban indulatosan beszélt a KTM mérnökcsapatával az egyik esését követően.

„Megértem, miért mondta mindezt. Már csak azért is, mert kissé tüzes hangulatban voltam pénteken a bukásom után, nem túl szép dolgokat mondtam a motorról, amelyet fejlesztenünk kell és amelynek el kell fogadnom a jelenlegi teljesítményét. Kissé elvesztettem a fejem abban a pillanatban” – idézi Zarcót a Motorsport.com szakoldal. „Amikor a média felkereste ezután, akkor csak így tudott reagálni, hiszen ő rakja bele a pénzt a projektbe.”

„Mindenki ismeri Stefant, ő egy erős személyiség. Ha megkérdezik, ő válaszol. Azt nem mondanám, hogy ez jó játék, de ez is a kihívás része. Tudjuk, hogy szenvedélyesnek kell lennünk és előrelendítenünk a projektet, azt is tudjuk, hogy ez időt vesz igénybe, de néha előfordul, hogy elveszítjük a fejünket, szóval nem okozott fájdalmat vagy szomorúságot ez a nyilatkozat, mert megértettem. Most már sokkal jobb lesz, és remélem, a mostani hétvége csattanós válasz lehet arra, amit a múlt héten a médiában olvashattunk.”


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások