WTCR

Maximumsúlyon a Hyundaiok Hollandiában

Szó szerint nehéz dolga lesz Michelisz Norbertéknak Zandvoortban, ahol tavaly is emlékezetes módon szenvedtek, miközben a Honda például enyhe könnyítést kapott a negyedik fordulóra.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Ahogy azt Michelisz Norbert is megjósolta a blogjában, nem maradt következmények nélkül a Hyundai szlovákiai remeklése: a Zandvoortra kiadott súlytáblázat alapján ismét a maximális 60 kilogrammot lesznek kénytelenek magukkal cipelni az i30 N-ek a hétvégén. Emlékezhetünk rá, hogy tavaly a holland pálya volt az a helyszín, ahol még pontot sem tudott szerezni a koreai márka – igaz, akkor a Balance of Performance értékei még a mostaninál is jobban sújtották őket.
 
A Hondák ugyanakkor valamelyest könnyülnek, hiszen bár a fordított rajtrácsos futamon kettős győzelmet arattak, s Nestor Girolami révén továbbra is vezetik az összetettet a nyers tempójuk elmaradt a korábbi fordulókon látottaktól, így a Civicek tíz kilóval kevesebb – azaz 50 kilós – ballasztot kapnak a nyakukba. A Cuprák és az Audik 40 kg-mal köröznek majd Hollandiában, míg az Alfa Romeo, a Volkswagen és a Lynk & Co 30 kilót kapott – igaz, utóbbi márka esetén viszont változik a BoP, múlt hétvégi gyengélkedésük után ugyanis 97,5 százalékról 100 százalékra tekerhetik a motorerőt, viszont 30 helyett 40 kilós BoP-súlyt róttak ki rájuk.
 
Zandvoorti kompenzációs súlyok:

Táblázat forrása: TouringCarTimes.com, Fotó: WTCR Media


Hozzászólások