Moto3

Masia a leggyorsabb az első napon

A korábban futamot is nyerő spanyol zárta az élen a Valenciai Nagydíj pénteki edzéseit, míg a már világbajnok Lorenzo Dalla Porta ötödikként hangolt utolsó Moto3-as hétvégéjén.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Két negyvenperces szabadedzéssel vette kezdetét a Moto3-asok valenciai programja pénteken. A délelőtti gyakorláson Marcos Ramirez volt a leggyorsabb, a leopardos másfél tizedet osztott ki Filip Salacnak, míg a harmadik helyen világbajnok csapattársa, Lorenzo Dalla Porta végzett. Az összetett ezüstéremért harcoló Aron Canet már a tréning elején technikai gondokba ütközött, de így is hetedik lett.
 
A második edzésen a komplett mezőny gyorsulni tudott, az élen Jaume Masia zárt Sergio Garcia és Ramirez előtt. A negyedik helyen némi meglepetésre Xavier Artigas végzett, megelőzve Dalla Portát is. A tréningen több bukást is láthattunk: többek között Albert Arenas, John McPhee és Celestino Vietti is pórul járt – utóbbi kétszer is.
 
A pénteki edzések összesített eredményei:
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások