Moto2

Martiné az első nap, top 6-ban a vb-aspiránsok

A KTM fiatal spanyolja bizonyult a leggyorsabbnak a Moto2-esek pénteki edzésein, megelőzve Tetsuta Nagashimát és a vb-éllovas Alex Marquezt, akit szorosan követett három összetettbeli kihívója.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A Moto2-esek számára már gyakorlatilag teljesen felszáradt pályán kezdődhetett meg a program a Malajziai Nagydíjon. Az első szabadedzésen Tetsuta Nagashima volt a leggyorsabb, mögötte pedig a négy vb-aspiráns sorakozott Brad Binder, Alex Marquez, Thomas Lüthi, Jorge Navarro sorrendben. A tavalyi sepangi győztes, Luca Marini egy bukással hívta fel magára a figyelmet az első negyven perc során.
 
A második edzésen a világbajnokságot vezető Marquez diktálta a tempót, a köridő azonban minimálisan elmaradt Nagashima délelőtti eredményétől. A hajrában aztán Jorge Martin tört az élre, s végül egyedüliként tudott 2:06 alá férkőzni, így a tavalyi Moto3-as világbajnok húzta be az elsőséget a szintén javító Nagashima előtt. A második meccslabdájára készülő Marquez így harmadik lett, de három kihívója ismét ott volt közvetlenül mögötte Binder, Navarro, Lüthi felállásban.
 
A pénteki szabadedzések összesített eredményei:
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások