MotoGP

Marqueznek extra motivációt jelentett a szombati Rossi-incidens

Bár tudta, hogy fő ellenfelei kiesése vagy gyengélkedése miatt nem kellett feltétlenül nyernie Misanóban, az időmérős események után mindenképp győzni akart a „Doktor” hazai nagydíján.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A San Marinó-i Nagydíj időmérőjén újra egymásra talált a két nagy rivális, Valentino Rossi és Marc Marquez: az olasz és a spanyol a Q2 végén, az utolsó gyorskörükön kétszer is megelőzte egymást, egy ízben majdnem össze is értek. Bár a büntetést mindketten megúszták, Marquez nem tagadta, hogy az incidens feltüzelte, s ez is motiválta abban, hogy vasárnap megnyerje a futamot Misanóban, a yamahás ellenfél hazai nagydíján.

„Mindig teljes mértékben motivált vagyok, de nyilván amikor valaki játszadozik veled, az extra motivációt jelent, és tudom, hogy a mikrofonban beszélve a játék itt veszett fejsze nyele, a pályán zajló események viszont már más tészta. Tegnap valaki felébresztett, s a legjobb, ha a pályán beszélünk az eredményeinkkel” – vélekedett a repsolos, akinek szavait a Crash.net szakoldal idézi.

Pedig azt Marquez is elismerte, hogy az összetettben hozzá legközelebb álló üldözők gyengélkedése – Andrea Dovizioso csak hatodik lett, míg Alex Rins ki is esett – miatt nem volt feltétlenül szüksége a győzelemre, de a fentiek miatt mindenképp meg akarta próbálni. Így már hét győzelemnél jár a hajrában a szinte végig vezető Fabio Quartararót maga mögé utasító spanyol, akinek az előnye 93 pontra hízott a tabellán.
„Tudtam, hogy nem lett volna szükséges nyernem, hiszen Rins kiesett, Dovi pedig messze volt, de a tegnapi plusz motivációt jelentett. Próbáltam ott maradni Quartararo mögött, aztán azon gondolkodtam, megpróbáljam-e vagy sem. De úgy voltam vele, az utolsó körben megpróbálom, különben nem tudtam volna jól aludni. Tudtam, hogy Fabio nagyon-nagyon gyors a harmadik szektorban, ezért próbáltam már előtte megelőzni, s ott csak zárni az íveket a kanyarokban. Igyekeztem okos maradni, és végül remek érzés Olaszországban nyerni, de még jobb a 93 pontos előny a bajnokságban.”

A hétszeres világbajnok hozzátette: az előző két versenyen elszenvedett utolsó kanyaros vereség is hajtotta őt előre, az egyre nagyobb pontelőnye révén viszont lehetősége volt más taktikát választani, mint legutóbb Silverstone-ban. Ott szinte végig az élen haladt Marquez, ezúttal viszont csak az utolsó körben támadott, mikorra már kiismerte Quartararo erősségeit és gyengeségeit. S ha már a francia újonc szóba került, a címvédő nem győzte dicsérni a teljesítményét:

„Örülök a győzelemnek, de talán a futam legjobbja Fabio volt, hiszen szinte az egész versenyt az élen teljesítette, és nagyon jól motorozott. Nem szabad elfelejtenünk, hogy még újonc, de amit művel, az hihetetlen. Tudtam eddig is, hogy megvan a tehetsége és a mentalitása, hogy vezessen egy futamon és versenyt nyerjen, ma ezt mindenkinek megmutatta, jövőre pedig komoly ellenfél lesz a bajnokságban.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások