MotoGP

Marquez: „A hazai rajongók mindig extrát adnak nekem”

Hazai nagydíjára és egyben 200. világbajnoki futamára készül a Repsol Honda motorosa, miközben csapattársa, Jorge Lorenzo tovább csökkentené a lemaradását az élmezőnyhöz képest.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Komoly mérföldkőhöz érkezik a hétvégi Aragóniai Nagydíjon Marc Marquez, hiszen ez lesz a 200. futama a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. A Repsol Honda ennek apropóján össze is gyűjtött néhány elképesztő statisztikai mutatót a spanyol eddigi karrierjéről. A hétszeres világbajnok 88 pole-pozíciónál jár, azaz a versenyei 44 százalékát az első rajtkockából kezdhette meg. 77 nagydíjgyőzelemmel rendelkezik (ez 38 százalékos arány), ezzel már a negyedik helyen áll az örökranglistán: már csak Giacomo Agostini (122), Valentino Rossi (115) és Angel Nieto (90) van előtte, Mike Hailwoodot épp a múlt hétvégén, Misanóban előzte meg. Emellett összesen 128 dobogós helyezésnél jár, ami azt jelenti, hogy kis híján a futamainak kétharmadán felállhatott a pódiumra.

Könnyen lehet, hogy ezek a mutatók tovább javulnak a Motorland Aragón versenypályán, hiszen talán Marquez harmadik legerősebb pályájának lehet tekinteni a Sachsenring és Austin után: az előző három évben verhetetlen volt, s összesen öt elsőségnél jár már hazai nagydíján, amelyen a 10-es kanyar immár az ő nevét is viseli. A várakozásairól így nyilatkozott csapata előzetes közleményében: „A misanói fantasztikus győzelem után izgatott vagyok, hogy újra versenyezhetek, különösen Aragónban, ahol otthon érzem magam, hiszen közel van Cerverához. Ide jönnek ki a legtöbben megnézni a szülővárosomból, és a rajongók segítsége mindig valami extrát ad nekem. Elég szép előnyünk van a bajnokságban, de ez nem változtat, hogyan állunk a hétvégéhez: továbbra is nyomjuk és igyekszünk a maximumot elérni. Meglátjuk, mi történik Aragóniában!”

Mindeközben a Repsol Honda másik versenyzője, Jorge Lorenzo továbbra is az asseni sérüléséből való visszatérésével küzd. Az előző két futamon jelentős lemaradással a 14. helyen pozícióban ért célba, ezen javítana most az ötszörös világbajnok, aki maga is nyert már kétszer a naptárban sorrendben harmadik spanyol helyszínen: „Szeretem az aragóniai pályát, jó eredményeim voltak itt a múltban, Misanóban pedig jól kezdtük a hétvégét, szóval remélem, erősek lehetünk. A célunk, hogy tovább csökkentsük a lemaradásunkat az elejéhez képest, ahogy fizikailag javul az állapotom, és szeretnénk jobb helyen végezni, mint Silverstone-ban és Misanóban. Jó érzés lesz a hazai szurkolóink előtt versenyezni, mielőtt megkezdjük a távol-keleti túránkat.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások