F1

Már nyár óta „pokoli tempóban” fejleszti idei autóját a Sauber

Frederic Vasseur csapatfőnök szerint idén a svájciak további fejlődésen mehetnek keresztül és szeretnének legalább ugyanolyan versenyképesek lenni, mint az elmúlt idényben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az Alfa Romeo Sauber bámulatos fejlődésen ment keresztül a tavalyi szezonban. Bár a hinwili gárda viszonylag korán, a nyári szünetet követően átállt a 2019-es autó fejlesztésére, a szezon második felében is kiemelkedő eredményeket értek el, és a 21 futamos világbajnokság végén a konstruktőri nyolcadik helyen végeztek, megelőzve a Toro Rossót, valamint a Williams F1-es csapatát. Idén még többet fejlődhet a Sauber, ugyanis 17 év után visszatér a csapathoz a finn Kimi Raikkönen, valamint érkezik a 2017-ben már két versenyhétvégét teljesített Antonio Giovinazzi is.

„Már nagyon korán, mint a pokol elkezdtük fejleszteni az idei autót” – mondta Frederic Vasseur az Autosport.com szaklapnak. „A csapat minden erőforrását elég korán átcsoportosította erre évre. Nagy reményeink vannak, de ilyen mértékű szabályváltozások miatt nem tudhatjuk, mennyire sikerültek fejlesztések” – utalt a szárnyakat érintő módosításokra a szakember.

„Ha netán a rossz irányba indultunk volna el, akkor azzal legközelebb csak a barcelonai teszteken fogunk szembesülni, mert nem tudjuk a többi csapat újításokat hajtott végbe. A megérzéseim pozitívak, hétről hétre fejlődünk, és minimum ugyanazt szeretnénk elérni, mint 2018-ban. Nem tudom, hogy a többi csapat jó munkát végzett-e vagy sem, de az biztos, hogy mi a jó irányba haladunk.”

Írta: Bankó Milán; Fotó: Sauber


Hozzászólások