TCR

M1RA-dobogó Hockenheimben, pont nélkül a magyarok

A magabiztos győzelmet szerző Josh Files ellen ugyan nem volt esélye, de remek második helyet szállított első hazai versenyén a magyar istállót erősítő Luca Engstler. A csapattárs Nagy Dániel és a zengős Tenke Tamás viszont csak a 22. és 25. helyeken látták meg a kockás zászlót.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A harmadik helyről rajtolhatott a TCR Európa-kupa első hockenheimi futamán a M1RA-t erősítő Luca Engstler, Gilles Magnus elrontott startja miatt viszont rögtön feljött a második helyre Josh Files mögé. A brit hamar ellógott az élen, míg Engstlernek hátrafelé kellett tekingetnie Maxime Potty és Julien Briché miatt. Nagy Dániel eközben alaposan benne volt a darálóban, a 12-17. helyek között ingázott, a Zengő Motorsport Cupráját vezető Tenke Tamásnak viszont hamar meg kellett látogatni a csapat bokszát.
 
Több incidens tarkította a versenyt, Mat’o Homola sóderágyban ragadó autója miatt pedig a safety cart is pályára kellett küldeni. Filest azonban az újraindítást követően sem lehetett megfogni, magabiztos győzelmet aratott a hyundaios. Engstler viszont megtartotta a második helyet Potty előtt, a fiatal német első dobogós helyezését szerezte a M1RA színeiben. Ami pedig a magyar versenyzőket illeti: Nagy végül egészen a 22. helyig hátracsúszott, Tenkét pedig a 25. pozícióban intették le. A második futam vasárnap 11:35-kor startol. 
Az első futam teljes közvetítése
 
Az 1. futam végeredménye:

Fotó: M1RA Media
 
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások