Superbike

Lowes szerint a GRT érkezése nyomás alá helyezi a Yamahát

Igen erős versenyzői felállással készülhet a 2019-es idényre a Yamaha, a „hangvillások” jövőre már két gyári alakulattal fognak versenyezni a Superbike-világbajnokságon. A Pata Yamaha brit motorosa, Alex Lowes szerint az új csapat pozitív hatással lesz a teljesítményükre.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nemrég hivatalossá vált, hogy a GRT Yamaha fellép a Superbike-vb mezőnyébe, az alakulat két versenyzője a Ducatitól érkező Marco Melandri és a Supersport újdonsült világbajnoka, Sandro Cortese lesz. Így a „hangvillások” immár két gyári csapattal állnak rajthoz a 2019-es világbajnokságon, a Pata nem változtat az ide felállásán, továbbra is Michael van der Mark és Alex Lowes lesz a két motorosuk.
 
A Yamahának impozáns kvartettje lesz a következő évben, mind a négy versenyzőnek van világbajnoki, vagy Lowes esetében Brit Superbike-bajnoki címe. „Tudjuk, hogy milyen lehetőségek rejlenek a motorban, van der Mark és én ezt nem egyszer be is bizonyítottuk a 2018-as idény folyamán. Jövőre az lesz a célunk, hogy folyamatosan az élen harcolhassunk minden pályán, amit idén sajnos nem sikerült elérnünk” – idézi a brit szavait a Bikesportnews.com szakoldal.
 
„Az új csapat érkezése elég nagy nyomás alá helyezi a Yamahát, de úgy hiszem, hogy ebből pozitívan jöhetünk ki. Két remek motorossal kiegészülve még gyorsabban fejleszthetjük a motort, négyünk közül hárman futamot nyertünk a Superbike-ban 2018-ban, Cortese pedig világbajnok lett a Supersportban. Ami engem illet, tudom, hogy egyes területeken fejlődhetek még, igyekszem is ezekre fókuszálni a téli teszteken.”
 
Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások